След две седмици ще стане една година, откакто беше обявен

...
След две седмици ще стане една година, откакто беше обявен
Коментари Харесай

Заем от 10 000 евро получават белгийските барове и ресторанти

След две седмици ще стане една година, откогато беше разгласен първият локдаун в Белгия. Много предприятия бяха наложително затворени за дълъг интервал от време, предава за БГНЕС журналистът Апостол Апостолов от Белгия.

Сред най-засегнатите бяха питейните заведения и заведенията за хранене, които работиха едвам четири месеца и половина. Много търговци на дребно, да вземем за пример, имат проблеми с приходите поради слабите разпродажби. Хотелиерството също ще се нуждае от пари, с цел да се ресурси с храна и питиета преди да отвори още веднъж, когато това може да бъде допустимо. Засега такава дата обаче не се дава от държавното управление.

Доставчиците също пострадаха от рецесията. Те не са склонни да оферират на магазините, питейните заведения и заведенията за хранене разсрочване на насъбраните дължими заплащания. И стилните магазини са измежду мощно засегнатите. А в този момент им следва да изготвят поръчки за идния пролетно-летен сезон.

Фламандското държавно управление реши да отпусне нов заем на засегнатите бизнеси. Това е заем с доста удобен лихвен % за разрешаване на незабавни проблеми с паричния поток. Търговците на дребно ще би трябвало да платят сами част от депозита, а фламандските управляващи ще компенсират остатъка, изясни схемата федералният стопански министър на региона Хилде Кревитс в изявление за VRT Radio 1.

Рестартиращият заем е с рента от 1%, сумата за връщане в за интервал от 2 или 3 години според от сумата. Първата погасителна вноска е след 12 месеца, а минималната е заемна сума е 10 000 евро. Едно от изискванията е подобен вид заем да се отпуска единствено на компании, които са били изцяло финансово постоянни преди рецесията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР