След две седмици на оспорвани битки и първокласен тенис бе

...
След две седмици на оспорвани битки и първокласен тенис бе
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Прогрес за шампиона Надал; Джокович остава на върха

След две седмици на оспорвани борби и първокачествен тенис бе подложен краят на Откритото състезание на Франция, където Рафаел Надал се завърна на трона си, триумфирайки за рекорден 14-и път. Сега още веднъж е време за обновяването на международната класация, която през днешния ден търпи съществени промени.

Важно е да отбележим, че през актуалната седмица не се отстраняват никакви точки от актива на играчите, а единствено се прибавят заработените в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Причината е, че през предходната година шампионатът се организира една седмица по-късно, което значи, че точките от 2021-ва ще бъдат отнети при обновяването на ранглистата на 13 юни. Благодарение на това Новак Джокович съумява да резервира лидерската си позиция за още седем дни, като през днешния ден той стартира своята 373-та седмица на върха, а компактно зад него остават Даниил Медведев и Александър Зверев.

Големият първенец Рафаел Надал получи нови 2000 точки към своята сметка, които му разрешават да се изкачи с една позиция в подреждането до №4, изпреварвайки отпадналия на осминафиналите Стефанос Циципас. Сериозен напредък бележи и финалистът Каспър Рууд, който с помощта на отличното си показване в Париж от през днешния ден заема върховото за себе си пето място в ранглистата, задминавайки Карлос Алкарас и Андрей Рубльов, които към този момент са ранкирани надлежно под №7 и №8.

Бившият №3 Марин Чилич, който подсети за най-хубавите си времена и доближи до полуфиналната фаза на Откритото състезание на Франция, се завръща в топ 20 на света, откакто отбелязва скок от 6 места и към този момент заема 17-ата позиция. Друга от сензациите на тазгодишния Ролан Гарос в лицето на Холгер Руне също може да се похвали със забележителен напредък, защото след достигането до четвъртфиналите 19-годишният датчанин се изкачва с цели 12 стъпки и към този момент е №28 в класирането, което е и негово рекордно достижение.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР