След две седмици, изпълнени с емоции от Мастърсите в Индиън

...
След две седмици, изпълнени с емоции от Мастърсите в Индиън
Коментари Харесай

Турнирът в Маракеш: Алиасим и Гофен поставят начало на сезоните си на клей

След две седмици, изпълнени с страсти от Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, е време да се пренесем в Северозападна Африка и да дадем началото на сезона на клей. Това ще стане с АТР 250 конкуренцията в Маракеш, която ще се организира сред 4 и 10 април. Състезанието в мароканския град ще направи своето завръщане назад на тенис картата, откакто за последно се организира по това време през 2019-а. Въпреки отсъствието на огромна част от топ състезателите в Grand Prix Hassan ll ще можем да забележим цели седем представители на топ 50.

Основен любимец за трофея е Феликс Оже-Алиасим и напълно закономерно той е в ролята на лидер в схемата като международен номер 9. Единственият член на първата десетка има привидно елементарно предизвикателство в откриващия си мач, откакто жребият го опълчи против локалния парламент Елиот Беншетри, а при възможен триумф канадецът може да срещне Талон Грикспор за място на четвъртфиналите.

В половината на топ поставения са още Алексей Попорин, Лоренцо Музети, Иржи Весели, както и Ботик ван де Зандсхулп, който напълно неотдавна надигра Алиасим в Индиън Уелс и несъмнено ще бъде забавно да ги забележим още веднъж един против различен. В долната част пък можем да забележим още познати ни имена, като да вземем за пример Даниел Еванс, който е в ролята на подложен под №2. Жребият за британеца обаче не бе по никакъв начин благоразположен, изправяйки го против един от някогашните първенци в шампионата - Пабло Андухар. Победителят от този конфликт ще премери сили против Давид Гофен или квалификант. В тази половина също по този начин проличава и името на Ришар Гаске, който стартира присъединяване си с мач против Хенри Лааксонен, а на четвъртфиналите може да се срещне с Алехандро Давидович Фокина, който има едвам една победа на сметката си от Аустрелиън Оупън насам. Цялата скица за започващата на следващия ден конкуренция може да видите тук:

Marrakech singles & doubles draws
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР