След две седмици има избори. В страната има цяла система,

...
След две седмици има избори. В страната има цяла система,
Коментари Харесай

В страната има цяла система за купуване на гласове, а държавата не противодейства - Политика

" След две седмици има избори. В страната има цяла система, която работи за пазаруване на гласове, а страната не ѝ противодейства. Премиерът Донев, вицепремиерът и вътрешният министър – къде е страната? ГЕРБ и Движение за права и свободи са си разпасали пояса. Явно се усещат облекчени. Има описи, по които едни бригадири вървят и раздават пари. В някои места ги раздадоха. Това се случва в Монтанско, Врачанско, Хасковско, в Пазарджишко ".

Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов по bTV.

Според него аргументите може да са, че " или на национално равнище Министерство на вътрешните работи не разпорежда съответни ограничения " или че те " долу не се извършват ".

Той подсети, че главната задача на всяко служебно държавно управление е да провежда и организира почтени избори. А актуалното в България се занимава с уволнения - възмути се Атанасов.

" Работата на службите и на ДАНС е да наблюдават каналите, а не ние да им подаваме сигнали ", акцентира той.

Попитан за последния годишен отчет на ДАНС, който за първи път признава за съветското въздействие в страната ни и опит за интервенция във вътрешните ни работи, Атанасов съобщи:

" По време на ръководството на „ Борисовата страна “ нямаше противопоставяне против съветското разузнаване. Сега споделяме: " Вижте какъв брой е ужасно ситуацията! ". Ами ужасно е, тъй като това години наред е наслагвано. Числеността дипломатическия състав на посолството на Русия надвишаваше сбора на Англия, Франция и Германия взети дружно “.

Той означи и наличието на съветската посланичка Елеонора Митрофанова на честването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия в Пловдив на 6 септември:

" Кметът на Пловдив, евроатлантикът Здравко Димитров, представител на евроатлантическата ГЕРБ, е поканил съветския дипломат Елеонора Митрофанова в Пловдив за Съединението “.

Според него обаче не е трябвало да се гонят едновременно 70 съветски дипломати - решение, взето от кабинета на Кирил Петков, а последователно, като се понижи числеността на дипломатическото посланичество.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР