След две поредни загуби, при които дори не вкара гол,

...
След две поредни загуби, при които дори не вкара гол,
Коментари Харесай

"Ливърпул" се върна на победния път и е на девет точки от титлата

След две следващи загуби, при които даже не вкара гол, " Ливърпул " се върна на победния път и надделя " Борнемут " с 2:1 в мач от 29-ия кръг във Висшата лига. Мърсисайдци се нуждаеха от поврат на своя " Анфийлд ", с цел да се оправят с черешките, като и трите гола паднаха преди почивката.

Калъм Уилсън изведе гостите напред в деветата минута, само че с попадения на Мохамед Салах и Садио Мане в 25-ата и 33-ата, " Ливърпул " обърна.

За разлика от предходните си пет мача с " Борнемут ", в които алените бяха вкарали 17 гола, този път те имаха огромни проблеми с " черешките ".

С 27-ата си победа през сезона мърсисайдци към този момент са единствено на девет точки от първата си купа от 30 години насам. Съставът на Юрген Клоп може да реализира това рекордно рано, като в идващите си три мача играе с " Евертън ", " Кристъл палас " и " Манчестър сити ". Сблъсъкът с " жителите " е на 5 април.

Началото на срещата не беше доста положително за " Ливърпул ", като още в деветата минута домакините се озоваха в ролята на догонващи. При противоречиви условия Калъм Уилсън завоюва топката, блъскайки в тил Джо Гомез. Реферът остави играта да продължи, като " черешките " се възползваха.

 Изблъскването от Калъм Уилсън против Джо Гомез.
© Reuters

Изблъскването от Калъм Уилсън против Джо Гомез.

Топката стигна до Джеферсон Лерма отдясно, който центрира прострелно към Уилсън и нападателят на гостите откри.

Ситуацията при започване на офанзивата беше тествана и със системата за видеоповторение (VAR), която не откри нарушаване.

До 20-ата минута " Борнемут " продължи да бъде по-добър и имаше още две обстановки. Веднъж се наложи и вратарят Адриан да избива рисков удар на Нейтън Аке с глава.

" Ливърпул " съумя да изравни в 25-ата минута при бърза контраофанзива. Садио Мане не съумя да подаде добре към Салах, връщайки египтянина обратно. Голмайсторът въпреки всичко откри метод да стреля и с удар от границата на наказателното поле осъществя в долния ляв ъгъл на вратаря Рамсдейл.


© Reuters

С попадението си Салах стана и първият футболист на " Ливърпул ", достигнал до 20 или повече гола в границите на три следващи сезона.

Само осем минути след изравнителното попадение мърсисайдци съумяха да извърнат резултата. Върджил ван Дайк открадна топката в центъра и незабавно изведе Мане самичък против вратаря, като сенегалецът нямаше по какъв начин да сгреши - 2:1.

След почивката " Ливърпул " смъкна оборотите. До 60-ата минута домакините нямаха никакви проблеми, само че по-късно " Борнемут " сътвори две чисти положения. Първо Джеймс Милнър блокира удар на Райън Фрейзър и предотврати сигурен гол.

В края на срещата " Борнемут " можеше да изравни, само че на три метра пред вратата Калъм Уилсън не съумя да уцели топката след хубаво подаване на Аке.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР