След две години забрани за пътуване извън областите, този Великден

...
След две години забрани за пътуване извън областите, този Великден
Коментари Харесай

Засилени проверки по пътища и курорти в Гърция, 80 евро глоба за претоварен автомобил

След две години забрани за пътешестване отвън областите, този Великден ще припомня за ерата преди Covid, предвиждат от пътна полиция. С оглед на това е квалифициран специфичен проект за инспекции по автомагистрали и курорти.

Някои към този момент са тръгнали от през вчерашния ден, само че през днешния ден се чака трафикът да бъде изключително огромен а пикът за великденските екскурзии на Разпети петък.

Ключова роля, както се чака, ще имат чиновниците от КАТ, поради разпоредбите за придвижване. Ще бъдат засилени ограниченията след граничните пунктове, както на избраните за заплащане такси по автомагистралата с цел да се управлява засиления трафик. Засилено полицейското наличие ще има по автогари и пристанищата.

Относно пътните санкции, инспекциите за съблюдаване на правилника за придвижване ще бъдат непрекъснати. Специален акцент ще бъде подложен на нарушаванията, свързани с консумация на алкохол, превишена скорост, слагане на каска/колан, нарушаване на светофар и други

Ще патрулират полицейски екипи и в огромните градове, които се чака да бъдат обезлюдени, защото огромна част от жителите се насочват към курорти и острови. Поради тази причина патрулите на полицията ще бъдат очевидни и непрекъснати, със специфични охранителни камери за осъществяване на наблюдения на лица със подозрително държание за попречване на грабежи и други.

По отношение на църквите и ограниченията против ковид, „ полицията не е в въодушевление да влиза в спор с жителите. В последна сметка Гърция е на мирис преди облекчение на ограниченията “.

В този подтекст се припомня, че на Великден миряните ще могат да посещават свободно всички места за поклонение, стига да имат годен документ за имунизация или негативен тест (бърз или PCR). Използването на маската е наложително за всички, като се изключи свещениците.

Очаква се идната седмица да бъде издадено ново взаимно министерско решение по отношение на ограниченията, които ще влязат в действие от 1 май.

Глоба за претрупан автомобил

Член 32 от Закона за придвижване по пътищата показва, че след натоварване на автомобила, брутното тегло не би трябвало да надвишава посоченото от производителя на регистрационния ваучър.

Багажът, по време на пътешестване, не би трябвало да пречи на лидера или да понижава видимостта му. Разбира се, не би трябвало да бъде спънка и за другите участници в придвижването, като ги излага на заплаха.

В същото време не би трябвало да покрива предните и задните светлини, регистрационни табели. При включени светлини транспортното средство не се вижда през нощта, което крие обилни опасности.

Товарът не би трябвало да излиза от задната част на транспортното средство повече от 30% от общата дължина на автомобила. Административната санкция за това нарушаване е в размер на 80 евро, като при рисково претоварване може да бъде наложено даже обездвижване на транспортното средство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР