След две години прекъсване поради пандемията от Ковид-19, днес в

...
След две години прекъсване поради пандемията от Ковид-19, днес в
Коментари Харесай

Изложението Дунавски овощари събра над 50 фирми в Русе

След две години спиране заради пандемията от Ковид-19, през днешния ден в ОЗК „ Арена Русе “, бе намерено петото издание на профилираното ревю „ Дунавски овощари”.

Поздравителен адрес до уредниците и участниците бе изпратен от регионалния шеф Анатоли Станев, а измежду гостите на събитието бяха заместник-кметът по комунални действия на Община Русе Димитър Недев, заместител изпълнителният шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Петя Славчева, както и представители на други браншови организации.

В написаното от Анатоли Станев бе засвидетелствана поддръжката към този отрасъл от ръководената от него администрация, а от своя страна заместник-кметът Димитър Недев акцентира, че овощарите имат потребност от актуалното събитие, защото посредством него те могат да сверят часовника си с новостите. „ Радвайте се на още по-добри добиви. Вярвам, че от ден на ден участници ще се включат в събитието през идващите години. За мен е чест, че в града ни си дават среща точно хората, от чиито ръце се изхранват милиони българи “, добави Недев и връчи приветствен адрес от името кмета Пенчо Милков.

От своя страна Петя Славчева съобщи, че постоянно ще се поддържат сходни начинания, на които земеделските стопани могат да показват своята продукция, да намерят нови пазари и да обменят опит. Изложението се реализира и с финансовото подкрепяне на Държавен фонд „ Земеделие “. Славчева акцентира още, че разговорът със земеделските производители е в основата на квалифицираните позиции, върху които ще стъпи смяната в Общата селскостопанска политика. „ Сътрудничеството сред страната, сектора и европейските институции ще докара до по-добри резултати “, безапелационна бе Славчева.

Своеобразният конгрес събира посетители от цялата страна, като задачата е обмяна на хрумвания и запознанство с нови сътрудници. По този метод се прави опит за поощряване на бизнес връзките. Става дума както реализирането на контакти с компании, от които могат да се купуват първични материали, по този начин и с такива, на които могат да се продават.

Именно заради тази причина бе проведен В2В панел, където на едно място се срещат търговски вериги, преработватели, както и компании, профилирани в експорта. Изненадата е, че тази година има и фермерски базар, където дванайсет дребни производители от района са си изложили своята продукция и всеки жител може да ги посети и да си закупи от тяхната продукция. Общо 53 компании вземат участие в събитието, като упованията са през днешния ден и на следващия ден през ревюто да преминат над 1000 души. Необходимо е да се означи, че фермерският пазар е единствено в границите на днешния ден, а на следващия ден ще се организира съревнование по резитба на градина в село Черешово.

То ще се организира сред учениците от Професионалната гимназия по селско стопанство „ Образцов чифлик “. За най-хубавите ще бъдат обезпечени парични награди. Пред залата пък могат да бъдат прегледани най-различни високотехнологични машини, нужни в всекидневието на днешния фермер, посадъчни материали, амбалаж, както и системи за капково напояване, т.е. целият подбор от а до я за развъждане на плодове.

Инициативата се осъществя взаимно с „ Дни на дунавския овощар” и с поддръжката на Министерството на земеделието, както и Държавен фонд „ Земеделие”!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР