След две години пауза олимпийският шампион за младежи по акробатика

...
След две години пауза олимпийският шампион за младежи по акробатика
Коментари Харесай

Акробатиката с нова мъжка двойка – събраха се двама шампиони

След две години пауза олимпийският първенец за младежи по акробатика Панайот Димитров, който завоюва две трофеи с Мариела Костадинова на Игрите в Буенос Айрес още веднъж се завръща в спорта, само че този път във типа мъжка двойка.

Негов сътрудник ще бъде европейският първенец и бронзов медалист от международно състезание във възрастта 12-18 години Георги Стоянов. Стоянов стъпи на европейския връх на шампионата в Пезаро през 2021 година дружно с Владимир Коточев. Двамата са носители трети и на шампионата на планетата в Баку тази година.

Новата двойка Димитров - Стоянов е един от трите типа поканени да вземат участие в лагера, проведен за Европейската федерация в комплекс Камчия, това заяви за БНР генералният секретар на Българската федерация по акробатика Недко Костадинов.

„ Този тип се обрисува като извънредно перспективен за европейското състезание, на което се домакини следващата година. Ще разчитаме на тях във възрастта мъже и дами да завоюват трофеи за България. След спиране от две години Панайот изрази предпочитание да се върне, защото акробатиката му липсва. Георги пък остана без сътрудник, откакто по медицински аргументи Влади приключи спортна активност. Двамата се състезават за КСА Бургас с персонален треньор Камелия Борисова. За тези два месеца тренировки те реализираха доста положителни резултати. Двамата са с прелестни качества. Това беше най-хубавият вид да се резервира типа и да имаме и да имаме един перспективен тип за нашето домакинство “, обясни Недко Костадинов.

Освен новосформирания тип Панайот Димитров и Георги Стоянов на кампа в Камчия от българска страна са поканени смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков, състезатели на Балкан Ботевград и на Сливен с треньор Гергана Денева, както и смесената двойка на Локомотив Русе и ЦСКА с треньор Даниела Велчева.

В лагера ще вземат участие над 140 състезатели от цяла Европа.

„ Успоредно организираме и работна група, която е напълно за подготовка на треньори. Поканени са едни от най-големите експерти, те ще вземат участие в разнообразни семинари и тренировки. Работата е на извънредно високо равнище. Елитът на акробатиката е тук за шеста поредна година “, добави Костадинов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР