След две години пандемията от Covid-19 все още не е

...
След две години пандемията от Covid-19 все още не е
Коментари Харесай

ООН: Пандемията не е приключила и може да се удължи

След две години пандемията от Covid-19 към момента не е завършила и може да се удължи в допълнение заради " скандално неравномерното " систематизиране на имунизациите, предизвести генералният секретар на Организация на обединените нации.

" Най-трагичният налог, заплатен по време на пандемията касае здравето и живота на милиони хора, с повече от 446 милиона инфектирани по света, повече от шест милиона доказани смъртни случая и безчет други, които се борят с утежняване на психологичното си здраве ", съобщи Антонио Гутериш във връзка втората годишнина от световната здравна рецесия.

" Благодарение на невижданите ограничения в региона на публичното здраве и извънредно бързото създаване и внедряване на ваксини, в доста елементи на света пандемията е под надзор ", сподели той.

" Но би било сериозна неточност да се счита, че пандемията е завършила ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации, представен от БГНЕС.

Гутериш означи, че " разпределението на имунизациите остава скандално неравномерно " и че въпреки всеки месец да се създават 1,5 милиарда дози ваксина, " близо три милиарда души към момента чакат за първата си инжекция ".

" Този крах е директен резултат от политически и бюджетни решения, които дават приоритет на опазването на здравето на хората в богатите страни пред здравето на хората в бедните страни ", сподели Гутериш.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР