След две години обстойни проучвания на различни потребителски вкусове, направени

...
След две години обстойни проучвания на различни потребителски вкусове, направени
Коментари Харесай

Прясно мляко ``Димитър Маджаров`` от 100% българска суровина |

След две години обстойни изследвания на разнообразни потребителски усети, направени голям брой проби и сполучливо образуване процеса на произвеждане на новата линия идва и резултатът: три типа прясно мляко от „ Димитър Маджаров “ с масленост от 3.6%, 2.00%, 4.5% .

Инвестирани са над половин милион евро за апаратура за изстудяване на млякото и автоматизирана българска линия за бутилирането му. Шестдесет % от вложенията са лични средства, а останалите – дотация по европейска стратегия за развиване на селските региони.



Суровината за всички пресни млека „ Димитър Маджаров “ е 100% българска, единствено от първа категория сурово мляко. Технологията е класическа пастьоризация (на температура 95-98 С), при която се унищожават единствено патогените и се резервират потребните качества на млякото. За производството се разчита на определени снабдители, чието сурово мляко има най-малко 3.2. протеина и 100 000 МО. Не се прибавят никакви изкуствени протеини, сухи или кондензирани млека и консерванти. Прясното мляко „ Димитър Маджаров “ не се стерилизира посредством пара или различен вид технология. Произвежда се при безукорна хигиена. Чрез съвременна инсталация се прави инспекция за съществуване на антибиотици, изсъхнало вещество, протеини, масленост, водно наличие, както и разбор за липса на замърсяване и микоорганизми. Ежедневно се следи дали няма отклоняване от рецептурите.

Доказателство за качеството на прясното мляко е, че при заквасването му с българска закваска от киселото мляко „ Димитър Маджаров “ се получава хубаво и компактно кисело мляко.

Пресните млека с марката „ Димитър Маджаров “ са във всички вериги магазини в цялата страна и в по-големите супермаркети от средата на м. юни 2021 година В околните няколко месеца се възнамерява износа им към Европа и Азия. Компанията изнася млечни артикули за Азия от 2001 година, а за Европа – от 2007 година.

Инвестицията в новата линия артикули е направена макар сериозните последици от ковид и затварянето на ХоРеКа канала. Българският пазар на млечни артикули е дребен, само че с конкуренция сред над 200 мандри. Млечните артикули са втората най-голяма категория в хранителната промишленост у нас (предхожда я единствено тази на хлебните и тестени изделия). Киселото и прясното мляко са обичайни за бранша.



„ Димитър Маджаров-2 “е основана през 1991 година Компанията има две подразделения – за произвеждане на салами и месни деликатеси, и за млечни артикули, приготвени по обичайни предписания. Предлага над 160 млечни и месни продукта.

Производството на млечни артикули стартира през 1998 година Димитър Маджаров и брачната половинка му Юлия, и двамата инженер-технолози, в началото взимат чартърен мандра в Стамболийски, а през 2007 година я купуват със спестявания и заеми от другари. Първите млечни артикули, които те създават, са бели саламурени сирена и кашкавали.

Димитър и Юлия Маджарови резервират работните места на чиновниците, които получават „ в завещание “ от мандрата. Откриват и нови – за квалифицирани служащи, технолози, отговорници по качеството. Днес производството на млечни артикули с марката „ Димитър Маджаров “ обезпечава прехраната над 150 души, като много от хората, които през цялото време са в мандрата, и до през днешния ден работят там.



Млекопреработвателното дружество в гр. Стамболийски е с дневен потенциал до 80 тона свежо българско мляко. Фирмата е сертифицирана по интернационалния стандарт ISO 9001:2008 за ръководство на качеството, по интернационалния стандарт за храни IFS, по БДС стандарт. За близо тридесетгодишната история на произвеждане на мляко и млечни артикули „ Димитър Маджаров “ има над 10 оценки.„ Създаваме най-съвестно продуктите си единствено от българско мляко. Споделяме ги с децата си, внуците си, с българи у нас и в чужбина. Правим го с религия в фамилията и качествената храна “, разяснява шефът Димитър Маджаров. „ От нашето семейство за вашето семейство “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР