След две двойни победи на Ред Бул в първите две

...
След две двойни победи на Ред Бул в първите две
Коментари Харесай

Хорнър: Даваме равен шанс на Верстапен и Перес

След две двойни победи на Ред Бул в първите две надпревари от сезона във Формула 1, международният първенец Макс Верстапен и съотборникът му Серхио Перес са главните любимци за купата през 2023. Макс е отпред в класирането с 1 точка задатък пред Перес, която той завоюва с най-бързата обиколка малко преди финала в Саудитска Арабия.

С оглед на метода, по който Ред Бул управляват водачите си, мнозина чакат, че Серхио Перес няма да получи действителна опция да се бори с Верстапен, най-малкото тъй като мексиканецът трябваше да оказва помощ на Макс, изключително през 2021 година в борбата му с Люис Хамилтън.

Шефовете на Ред Бул, главно Кристиан Хорнър и лекар Хелмут Марко постоянно се провалят в опитите си да управляват водачите си, само че в този момент Хорнър съобщи, че тази година ще е друго.
 Доктор Марко описа по какъв начин се е предиздвикал на Йос Верстапен Доктор Марко описа по какъв начин се е предиздвикал на Йос Верстапен
„ За нас, като тим, отговорността е да дадем на двамата ни водачи еднакъв късмет, идентични благоприятни условия, едни и същи коли, да се борят за купата – съобщи Хорнър през Sky F1. – И от тях към този момент ще зависи какво ще създадат на пистата. Ние разполагаме с двама страхотни водачи в лицето на Макс и Серхио, сред двамата има взаимно почитание и чакам това да продължи по този начин. ”
 10 години от абсурда “Мулти 21 ” 10 години от абсурда “Мулти 21 ”
Отношенията сред Верстапен и Перес бяха отлични до предходната година, като през 2021 Серхио способства съществено за купата на Макс, откакто задържа Люис Хамилтън във финалната борба в Абу Даби. Но в Бразилия предходната година Макс не извърши заповедите от бокса да върне позицията на Перес и по този начин Серхио загуби скъпи точки в борбата за второто място в крайното класиране, което по този начин и не съумя да вземе. 
 Еди Джордън: Перес завоюва в Джеда поради отборни заповеди Еди Джордън: Перес завоюва в Джеда поради отборни заповеди
В Саудитска Арабия Макс още веднъж не изпъни заповедите от бокса до момента в който преследваше Перес, който беше отпред, само че Серхио показва, че може да отговори на натиска на международния първенец, който най-после се отхвърли да го гони. Все отново, Макс още веднъж не послуша отбора и записа най-бързата обиколка, с цел да вземе бонус точката от Перес и да е отпред в класирането.

Снимки: Gettyimages

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР