След двата тура на местните избори в София освен нов

...
След двата тура на местните избори в София освен нов
Коментари Харесай

Битката за София: Кои са новите районни кметове?

След двата тура на локалните избори в София с изключение на нов кмет столицата има и много нови районни кметове. Доминират представителите на обединението ПП-ДБ-„ Спаси София “ – 19 от 24. Трима са от ГЕРБ-СДС – на „ Банкя “, „ Панчарево “ и „ Надежда “. Двама са самостоятелни – на „ Студентски “ и „ Нови Искър “.

Подобни спекулации на гърба на институциите са безусловно неприемливи, уронват престижа и доверието в тях, написа той във Facebook

Само три са дамите измежду районните кметове в София.

Над 13 400 гласа направиха Цвета Николаева кмет на „ Красно село “. Тя стартира мандата си с доста ясни задания.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Първите стъпки ще са да направя цялостен разбор на растителността, тъй като има много остарели дървета и другото е осветлението, тъй като няколко пъти съм си рискувала живота, разхождайки се и безусловно мрачно в региона, нищо не се вижда “, споделя Николаева.

С над 5000 гласа и победа против Николай Гюров, Евгения Алексиева поема ръководството на регион „ Панчарево “ с подготвеност да отвори администрацията за жителите.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Проблемът с пътната инфраструктура е доста огромен – асфалтиране, създаване на тротоари,  неналичието на канализация, казусът с водопреносната мрежа. В бранш „ Екология “ има също проблеми със сметоизвозването и сметосъбирането “, разяснява Алексиева.

Лилия Донкова пък ще ръководи „ Кремиковци “ за втори мандат, откакто беше подкрепена от повече от половината гласоподаватели, отишли до урните в деня на балотажа. Данкова споделя, че би трябвало да си довърши работата по основни тематики – за просветителна и транспортна инфраструктура и построяването на канализация в някои от селищата.

Снимка: btvnovinite.bg

Областният шеф на София Вяра Тодева свика първото съвещание новия Общински съвет в понеделник – 13 ноември. Избраните съветници, кметът на Столичната община , кметовете на региони и кметства ще положат клетва и ще встъпят в служба.

Всичко за локалните избори в София четете в нашия онлайн репортаж:

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР