След дванадесет сезона в ПСЖ, Жан-Клод Блан, генералният мениджър на

...
След дванадесет сезона в ПСЖ, Жан-Клод Блан, генералният мениджър на
Коментари Харесай

ПСЖ се разделя с генералния мениджър на клуба Жан-Клод Блан

След дванадесет сезона в ПСЖ, Жан-Клод Блан, генералният управител на клуба, ще се раздели с френския гранд.

Това разгласи парижкият клуб в прессъобщение. Блан ще се причисли към групата Ineos, съгласно информация на L`Equipe. Той би трябвало да поеме ръководството на спортния клон на английската група, която има футболния Ница.

Jean-Claude Blanc va quitter le PSG pour rejoindre Ineos

En poste au PSG depuis novembre 2011, le directeur général Jean-Claude Blanc s`apprête à quitter le club de la capitale pour rejoindre la galaxie Ineos
— L`ÉQUIPE (@lequipe)

Датата на неговото овакантяване към момента не е конкретизирана, само че клубът показва, че може да не е преди края на сезона.

„ Искрено благодарим на Жан-Клод за неговия приказен принос към историята и триумфа на клуба. През това време клубът се разрасна неимоверно. Сега сме в идеална позиция да го изведем на идващото равнище, с поддръжката на новия мениджърски екип, който ще бъде разгласен по-късно ", написа президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелаифи в известието до медиите.

„ Горд съм, че помогнах на ПСЖ да стане интернационалната спортна мощ, която е през днешния ден “, споделя Жан-Клод Блан.

През времето в което Блан е в ПСЖ, клубът печели рекорден брой от 53 трофея от футболни и други шампионати. „ Трансформацията на клуба стартира предишното лято с назначението на нов старши треньор, нови играчи в мъжкия и женския тим “, написа още в изказването на клуба.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР