След двадесет години Луната ще се превърне в обещаващо място

...
След двадесет години Луната ще се превърне в обещаващо място
Коментари Харесай

Хората ще могат да живеят на Луната след 20 години

След двадесет години Луната ще се трансформира в обещаващо място и проучванията ще набират скорост, счита създателят на Nautilus . Това ще бъде отправната точка преди проучването на други планети.

Защо не? Ако един ден решим да напуснем Земята, ще би трябвало да стартираме от някъде. И единственият действителен вид е Луната, където първо ще отидат откриватели, предприемачи и учени. Това ще бъде отправната точка преди проучването на други планети, защото с помощта на ниската гравитация лунната среда е по-удобна от земната във връзка с изпращането на галактически кораби.

Ако вашият интерес е търговски, тогава евентуално ще се концентрирайте върху добива, защото на Земята се изчерпват някои редкоземни детайли, които са сериозни за производството на компютърно съоръжение. На Луната има извънредно доста от тях с помощта на милиарди години метеорни бомбардировки. Не забравяйте за галактическия туризъм. Билетите към този момент са в продажба - не евтини, несъмнено - за пътешестване към Луната и хора като Илон Мъск ще създадат това допустимо през идващите пет години. Освен това всеки знае, че на дъното на дълбоки и тъмни лунни кратери има голямо количество воден лед, който ще ни даде освен главния запас за живот, само че и настрана О2 и водород. Втечняването им благодарение на слънчева сила ще ни даде ракетно гориво за пътешестване из цялата слънчева система и отвън нея.

Лично мен Луната ме притегля като място за създаване на телескопи, с цел да виждам звездите в действителност ясно, без да затъмняват. Водните пари в земната атмосфера маскират огромна част от инфрачервеното излъчване от звездите, което съдържа богата информация за това от какво са направени. Освен това йоносферата на Земята пречи на приемането на нискочестотни радиовълни в космоса и на Луната можем да забележим Вселената в напълно друга светлина.

Единственият метод да заснемете тези обекти е с голям телескоп, доста по-голям от шестметровия Джеймс Уеб. Най-подходящото място за тези цели са кратерите на противоположната страна на Луната, където можете да инсталирате един мегателескоп или доста дребни, които работят кохерентно. Размерът на телескопа дефинира степента на централизация на светлинните лъчи, а на Луната тази опция е стотици пъти по-голяма.

Какво ще ни даде телескоп с диаметър няколко километра? Това е най-удивителното нещо, което мога да си показва, посредством както на концентрацията на светлинните лъчи, по този начин и на разграничителната дарба. Ще бъде допустимо да си представим най-близките екзопланети до нас допустимо най-точно и да разберем дали те имат океани или, да речем, гори - главните фактори за проучване на отдалечен, извънземен живот. Силно се колебая, че някъде в нашата слънчева система има живот. Трябва да погледнете доста по-далеч, на доста светлинни години. И великански лунни телескопи ще ни оказват помощ в това.

Хората, които ще работят на Луната, първо би трябвало да схванат по какъв начин да основат биосфера. Като опция, той може да бъде подложен вътре в някаква изкуствена конструкция на повърхността на спътника, само че размерите ще бъдат лимитирани. Много по-обещаващ е разновидността за потребление на някаква гигантска тръба от лава, която още веднъж в действителност може да бъде осъществена през идващите десетилетия. Тези пещери, остатъци от антична вулканична активност, са задоволително огромни, с цел да поберат цялостен ​​град. Представете си, че те ще бъдат запечатани и ще основат атмосфера вътре за живот, работа и проучвания, които не могат да се правят на Земята.

Този оптимистичен сюжет допуска присъединяване на огромен брой хора, живеещи и работещи на Луната - не милиони, несъмнено, само че най-малко хиляди. На първо място, интернационалната общественост ще би трябвало да признае, че съдействието е единственият път напред и едвам тогава ще бъде належащо да се открият лунни закони за надзор на недвижимите парцели и прекъсване на незаконната активност, ако хората стартират да оспорват територии. Силно се надявам да имаме съответната правна база. В момента наподобява, че към момента сме надалеч от всичко изброено, само че рано или късно това ще се случи. След 10-20 години Луната ще се трансформира в обещаващо място и проучванията ще набират скорост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР