След два провала за изстрелване на новата си ракета към

...
След два провала за изстрелване на новата си ракета към
Коментари Харесай

НАСА пак ще опита да изстреля Артемис-1 на 27 септември

След два неуспеха за изстрелване на новата си ракета към Луната НАСА удостовери, че скоро ще има трети опит за пускане на задачата Артемис 1. Това ще е във вторник, 27 септември, и в случай че е сполучлив, капсулата " Орион " ще се върне на Земята до 5 ноември

От галактическата организация са възнамерявали и четвърта дата - 2 октомври, с връщане на 11 ноември. Времето сред тях е преценено по този начин, че да разреши разнородни логистични задания - от проби и инспекции на предходните проблеми, до опция екипите да си починат и да се възстановят разнообразни консумативи по ракетата.

Първият опит за изстрелване на ракетата на 29 август се провали поради проблем с един от главните мотори. Пет дни по-късно бе вторият опит, при който се появи теч на гориво.

За този полет на борда на капсулата " Орион " - по-просторна от капсулата на " Аполо " - няма хора, но е налице манекен в оранжев летателен костюм, който ще седи в седалката на командира. Манекенът бе кръстен Moonikin Campos посредством конкурс - игра на думи с " луна ", " манекен " и Артуро Кампос, инженера от НАСА, който избави астронавтите от задачата " Аполо 13 ".

На борда има два други манекена, които ще бъдат употребени за премерване на галактическата радиация.

Капсулата " Орион " е дело на " Локхийд Мартин ", " Еърбъс "  и Европейската галактическа организация.

Артемис-1 има елементарна задача - тестване на всички ракетни и галактически системи, влизане в орбита, стартиране на 10 спътника и връщане на капсулата " Орион " на Земята. Основната цел е да се съберат значими данни за идващите задачи - чака се Артемис 2 да прати хора в орбита към Луната, а Артемис 3 да заведе за пръв път от половин век човешки същества на лунната повърхнина.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР