След два поредни дни на рекорден брой смъртни случаи на

...
След два поредни дни на рекорден брой смъртни случаи на
Коментари Харесай

Болсонаро към бразилците: Спрете да хленчите за COVID-19!

След два следващи дни на рекорден брой смъртни случаи на хора с COVID-19 в Бразилия, президентът Жаир Болсонаро сподели на бразилците да спрат да „ хленчат “ и да продължат напред с живота си, съобщи Ройтерс.

Бразилия е на второ място в света по брой смъртни случаи през предходната година след Съединени американски щати. Бързото разпространяване на ваксини обаче води до намаляване на епидемията в Съединени американски щати, до момента в който Бразилия е изправена пред най-тежката си фаза от началото на епидемията, като болничната система на страната е пред колапс.

„ Достатъчно олелия и циврене. Колко още може да продължи това хленчене?, сподели Болсонаро п о време на откриването на железопътен сектор в щата Гояс. „ Колко още ще си седите вкъщи и ще затваряте всичко? Никой повече не може да търпи това. Тъжим за смъртните случаи, само че имаме потребност от решение. ", добави той.

Рио Де Жанейро стана през днешния ден следващият огромен град, понижил работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 17 часа, наложил възбрана за амбулантна търговия по плажовете и възбрана хората да излизат на открито от 23 до 5 часа.

Особено тревожна за здравните управляващи е появяването на нов вид на короанвируса от региона на Амазония, който наподобява по-заразен и по-възможно да провокира повторна зараза на хора, които към този момент са преболедували COVID-19.

„ Преминаваме през най-лошият интервал от началото на пандемията “, разяснява Гонсало Виченя Нето, някогашен началник на бразилския здравен регулатор Anvisa.

„ Мутациите са резултат от ускореното разпространяване на вируса. Колкото по-голям е боря на вирусите и скоростта на предаването, толкоз повече разновидности ще имаме “, добави той.

Губернаторите и лекарите в страната се оплакват, че федералното държавно управление не се оправя с ръководството на рецесията, като самият Болсонаро неведнъж омаловажава рисковете, свързани с пандемията, и се опълчва на по-сериозните ограничаващи ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР