След два месеца ще имаме проблем, предупреждава водещият германски вирусолог

...
След два месеца ще имаме проблем, предупреждава водещият германски вирусолог
Коментари Харесай

Вирусолог: След два месеца ще имаме проблем

 " След два месеца ще имаме проблем ", предизвестява водещият немски вирусолог Кристиан Дростен. Според него към този момент има съществени признаци за наново разпространяване на ковид измежду немското население.

Кристиан Дростен се притеснява, че след експлоадирането на болестта в кланиците " Тьонис " коронавирусът може да се популяризира още веднъж измежду немското население. За това приказват и данните от други места, включително и Берлин, където към този момент има съществени признаци за завръщане на ковид.

" Не съм оптимист "

Затова в този момент би трябвало да сме изключително бдителни - другояче рискуваме втора вълна на епидемията, предизвестява Дростен и дава образец с южните щати в Съединени американски щати, където макар високите температури нещата се развиват трагично. " Там прекомерно рано разхлабиха рестриктивните мерки ", уверен е немският вирусолог.

" Не съм оптимист, че след месец епидемиологичната конюнктура ще е толкоз спокойна, колкото през днешния ден ", споделя още Дростен и прибавя: " Ако в този момент не включим алармата в главите си, след два месеца ще имаме проблем ".

" Да мислим занапред за заплахата наесен "

Сходни предизвестия насочва и немската вирусоложка Мелани Бринкман. Според нея заплахата от втора вълна на епидемията през есента е огромна и по тази причина никога не трябва да се избързва с унищожаване на рестриктивните мерки, оповестява " Дойче Веле ".

" Трябва да продължим да съблюдаваме отдалеченост, да носим маски и да ограничаваме контактите си с други хора - това ще е решаващо за развиването на епидемиологичната конюнктура през есента ", предизвестява Бринкман.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР