След два месеца съдебен процес Апелативният съд в София връща

...
След два месеца съдебен процес Апелативният съд в София връща
Коментари Харесай

Решено е! Екстрадират Елена Удря

След два месеца правосъден развой Апелативният съд в София връща дефинитивно в Румъния някогашната министърка на туризма Елена Удря. Тя би трябвало да изтърпи присъдата си от 6 години затвор за корупция. Бившият румънски министър ще търпи присъдата си в женския затвор до Букурещ, осведоми Нова тв.

В правосъдната зала румънката разгласи, че присъдата й е политическа. Посочи още, че следствието против нея в началото е било прекъснато, само че след Лаура Кьовеши е оглавила антикорупционната дирекция през 2013 година то било обновено. Удря е наказана за взимане на рушвет и корист със служебно състояние. На излизане от Апелативния съд някогашната министърка имаше вяра, че магистратите няма да я пратят в румънски затвор. " Очаквам заслужено решение ", сподели тя.

На въпрос кои са нейните съперници в Румъния, Удря отговори: " Тези, които извършват значимите функционалности в страната ". Това беше и главната й теза пред българския съд, която не устоя.

Бившата министърка беше арестувана на граничния пункт " Кулата " преди 2 месеца. Напуснала е Румъния легално с кола през Гюргево часове преди правосъдното решение. Освен министър, Елена Удря е била и претендент за президент на Румъния. Била е консултант и на президента Траян Бъсеску.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР