След два месеца на положителна тенденция при публикуваните обяви за

...
След два месеца на положителна тенденция при публикуваните обяви за
Коментари Харесай

13% спад в обявите за работа през октомври, най-засегнати са хотели и ресторанти

След два месеца на позитивна наклонност при оповестените разгласи за работа, през октомври те са с 13% по-малко от септември, демонстрират данни на уебсайт за намиране на работа. Негативна наклонност не се вижда единствено в IT-сектора, прецизира.
За бранша “Хотелиерство и ресторантьорство ” предложенията са намалели с 43%, за “Строителство ” със 17%, а за “Търговия и продажби ” с 16%. Това е естествена наклонност поради сезонността на тези бизнес сфери и спецификите им на работа по време на пандемията от. В София нощните заведения са затворени за период от 14 дни, а за заведенията за хранене има вечерен час, а това въздейства на решенията за наемане на нов личен състав. Въпреки забележителния спад, секторът “Търговия и продажби ” продължава да обезпечава най-големия дял от предложенията за работа (22% от всички обяви), следван от “Производство ” (15%) и “IT ” (12%).
 Анализ: България е в челните места по минимален брой разгласи за работа Анализ: България е в челните места по минимален брой разгласи за работа
Два месеца след оповестяването на изключително състояние в България поради ковид се следи стабилизиране в отрицателната наклонност н...
Обявите за работа в София през октомври са били с 10% по-малко по отношение на септември. Според данни на платформата за разгласи, спадът на новите оферти в други огромни регионални градове е надлежно: за Пловдив -15%, за Варна -19%, за Бургас -22%, за Русе -9%, а за Стара Загора -18%. Почти всяко второ оповестено предложение през обсъждания интервал е за работа в София. Цялостната равносметка в числа за миналия октомври сочи, че по отношение на септември общият брой на оповестени разгласи за работа е намалял с 13%, като изключително сензитивен е спадът в последните дни на оценения интервал. За октомври 2020 година предложенията за работа са с 24% по-малко от тези за октомври 2019 година, а броят на обявите за миналия месец е с 19% по-нисък от равнището им преди корона рецесията у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР