След два мащабни граждански протеста, които за пореден път показаха,

...
След два мащабни граждански протеста, които за пореден път показаха,
Коментари Харесай

Протестите в Симитли успяха! Държавна комисия пристига на 11 май, в срок до 10 дни решават проблема с новия мост

След два огромни цивилен митинга, които за следващ път демонстрираха, че Община Симитли е най-задружната и обединена община в България,гражданите на общината вчеч са напълно покрай реализирането на огромната фантазия на всички – въвеждане в употреба на новия мост сред кв. „ Ораново “ и град Симитли.

Модерното оборудване, отговарящо на всички европейски условия, е изцяло готово за стартиране на придвижването по него. Завършени са всички строително – монтажни работи, завършени са и всички останали действия, свързани с вярното и безвредно действие на оборудването.

След десетилетия очакване да имаме нов мост и след повече от месец очакване, новото оборудване да бъде пуснато в употреба, към този момент разполагаме с формалния документ за назначението на Държавна приемателна комисия. Тя би трябвало да се събере и стартира работа на 11 май от 11.00 часа на градежа и да завърши работата си до 10 работни дни, което ще рече до края на този месец. Новото мостово оборудване е една от сбъднатите фантазии на жителите на Община Симитли.

Старият стоманен мост, построен от немците през 1939 година, бе в извънредно неприятно положение и макар напъните на Община Симитли да го поддържа, неговото разглобяване и израждането на нов мост, бе извънредно неотложно. Още през 2000-та година в Община Симитли постъпва публично писмо от немската компания, построила Железния мост, в което се показва, че срокът на валидност на оборудването е изминал и мостът към този момент не е безвреден за прекосяване.

Близо две десетилетия, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, а по-късно и националният представител Стефан Апостолов, подемат битка за построяването на ново оборудване.

На 1-ви септември 2021 година напъните им дават резултат - стартира работата по разглобяване на остарелия мост и построяването на нов, който бе приключен напълно преди повече от месец. Месеци наред хората от кв. "Ораново ", а и доста други поданици и посетители на община Симитли, се постановяваше да обикалят по към 20 км. в едната посока, с цел да могат да стигнат до административната част на града, където са позиционирани освен всички институции, само че също по този начин аптека, Спешен център и различен тип обекти, каквито няма в кв. „ Ораново “.

Съоръжението ще благоприятства освен за по-добрата съгласуваност на град Симитли и кв. „ Ораново “, само че и за още по-доброто развиване на бизнес климата, поради двете Индустриални зони в Симитли. Новият мост над река Струма е построен по европейски модел. Той е двулентов, с пешеходни зони от двете страни. Поставено е съвременно LED осветяване, както и камери за видео наблюдаване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР