След два мача без победа във Висшата лига, Манчестър юнайтед

...
След два мача без победа във Висшата лига, Манчестър юнайтед
Коментари Харесай

"Юнайтед" се върна на победния път и пречупи полета на "Тотнъм"

След два мача без победа във Висшата лига, " Манчестър юнайтед " отговори по най-хубавия метод, надделявайки с 1:0 над " Тотнъм ". Тимът на Жозе Моуриньо излъга " шпорите " на своя " Олд Трафорд " с гол на резервата Антони Марсиал в 81-ата минута.

Това се оказа 10-ия гол за " алените дяволи " в последните 10 минути на мачовете им този сезон, което е общо 43% от общия общ брой попадения. " Юнайтед " изигра едва първо полувреме, само че през вторите 45 минути сподели, че повече заслужава триумфа. Преди този дуел " Тотнъм " беше в серия от четири следващи победи, само че затвърди остарялата наклонност, че " Олд Трафорд " е най-неудното място за посещение на отбора от Северен Лондон.

В отсъствието на контузения Хари Кейн, " Тотнъм " стартира с корееца Хюнг-Мин Сон на върха на офанзивата. Мениджърът на " шпорите " Маурисио Почетино се отхвърли от тактическа скица с трима бранители и остави на пейката Давинсон Санчес, залагайки на младия Хари Уинкс в средата на терена.

В средата на първото полувреме обаче аржентинският управител върна в защита универсалния Ерик Дайър и по този начин " Тотнъм " още веднъж заигра в обичайна си сграда. Това се дължеше на обстоятелството, че " Юнайтед " заложи на двама чисти нападатели – Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд. " Червените дяволи " също бяха с трима бранители в лицето на Фил Джоунс, Ерик Бай и Крис Смолинг.

Добрите положения пред вратарите Давид Де Хеа и Юро Лорис се брояха на пръсти, само че и двамата нямаха чак толкоз доста работа. Първо отбраната на " Тотнъм " се засуети и разреши на домакините да стигнат до удар, само че изстрелът на Ромелу Лукаку беше доста неакуратен.

Последва отговор от " шпорите " в 28-ата минута, само че мерникът на Муса Сисоко също беше доста надалеч от задачата. След това на терена връх взеха нервите и на няколко пъти реферът Джонатан Мос трябваше да укротява пристрастеностите, изключително сред Деле Али и Ашли Йънг.

 Ромелу Лукаку беше зорко защитаван от защитата на
© Andrew Yates, Reuters

Ромелу Лукаку беше зорко защитаван от защитата на " шпорите ".

За трети следващ мач " Манчестър юнайтед " насочи едвам един прецизен удар към вратата на съперника през първото полувреме от общо единствено два. Липсата на рискове пред Лорис се дължеше и на обстоятелството, че Лукаку и Рашфорд бяха футболистите с минимум докосвания от всички на терена за първите 45 минути. Белгиецът имаше 20, а сътрудникът му в офанзива – 19.

Гостите от Лондон бяха по-активни – те имаха 54% притежание на топката, насочиха общо 10 удара, от които четири точни и непрекъснато търсеха път към вратата на домакините.

След почивката отборът на Жозе Моуриньо беше доста по-активен. " Червените дяволи " изнесоха играта в предни позиции, започнаха много по-често да подлагат на напън отбраната на гостите и в първия четвърт час след подновяването на играт насочиха четири удара против нула за " шпорите ".

 Деле Али изпусна най-хубавата опция за
© Andrew Yates, Reuters

Деле Али изпусна най-хубавата опция за " Тотнъм " след почивката.

Почетино усети, че " Тотнъм " губи надзор над дуела и пусна таранът Йоренте, както и Муса Дембеле, в опит да завоюва средата на терена. Вместо това " Юнайтед " стигна до голово състояние в 73-ата минута. Лукаку употребява мощта си и напредна отляво, само че изстрелът му беше избит от Лорис.

Гостите от Северен Лондон дадоха отговор четири минути по-късно, когато Ериксен изведе Али в отлична позиция самичък против Де Хеа, само че англичанинът пропусна.

В заключителния четвърт час натискът на " Юнайтед " беше още по-голям. Лукаку удари страничия дирек след удар с глава, само че изглеждаше, че отборът на Моуриньо е по-близо до успеха. В 81-ата минута резервата Антони Марсиал материализира натиска на своя отбор.

Лукаку надигра във въздуха Тоби Алдервейрелд, Дайър пусна прекомерно леко Марсиал да го подмине и французинът нямаше проблем с левия крайник да прати топката около Юго Лорис – 1:0.

 Антони Марсиал означи четвъртия си гол във Висшата лига този сезон.
© Jason Cairnduff, Reuters

Антони Марсиал означи четвъртия си гол във Висшата лига този сезон.

Нападателят се разписа за четвърти път във Висшата лига, като непроменяемо прави това, влизайки от пейката. От началото на този сезон, когато Марсиал вкара " Юнайтед " няма загуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР