След два дни след мащабния в неделната вечер, будни жители

...
След два дни след мащабния в неделната вечер, будни жители
Коментари Харесай

Стотици от столичния кв. „Овча купел“ излязоха на нов протест срещу мигрантите

След два дни след огромния в неделната вечер, будни поданици на столицата се проведоха още веднъж. Причината е, че  желаят да кажат своето „ не “ на страха и последните случаи на конфликти в центъра на столицата, в които са забъркани мигранти .

Акцията беше проведена в обществените мрежи, а сборният пункт беше паркингът на метростанция „ Мизия “ в кв. „ Овча купел “ наоколо до Центъра за настаняване на бежанци . Инициативата е под наслов „ Овча купе -без боязън и принуждение “ .

Зачестилите случаи на експанзия сред мигранти и българи в столицата изкараха на улицата над 500 души в столичния квартал „ Овча купел “ с искане за обезпечаването на спокойствието в регионите към бежанските центрове в столицата.

Единият от тях е на метри от една от най-големите метростанции в София – спирка „ Мизия/НБУ “ и в непосредствена непосредственост до самия Нов български университет, където учат хиляди български и задгранични студенти

Исканията на столичани към бежанския център довечера включват – да се ускори полицейското наличие към бежанския център, да се построи система за видео наблюдаване в региона, както и да се стартират дейности по пренасяне на самия център отвън квартала.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР