След два дни шведите ще гласуват на парламентарни избори. Ръст

...
След два дни шведите ще гласуват на парламентарни избори. Ръст
Коментари Харесай

Изборите в Швеция - възход на крайнодесните

След два дни шведите ще гласоподават на парламентарни избори. Ръст на крайнодесните и отлив от обичайните партии - това сподели предизборната акция. Прогнозите са, че антиимигрантската и антиевропейска партия " Шведски демократи " може да стане най-голямата в страната.

Доскоро една от най-отворените към чужденците страна - Швеция, през днешния ден е друга. Партията " Шведски демократи " набира скорост към властта. Влезе в Народното събрание за първи път през 2010 година, на предишните избори завоюва 13% от гласовете, а в този момент прогнозите са за 18%.

В окръг Юснашбери в централна Швеция смяната в настройките е осезаема. Някога процъфтяващият регион е бил цитадела на ръководещите в този момент социалдемократи. Мините, главен източник на занаят, са закрити от дълго време, безработицата е двойна по отношение на междинната за страната, доста от хората разчитат на здравни помощи.
Лиф Даниелсон, предприемач: Останаха единствено възрастните и служащи в двете заводи. Няма бъдеще тук.
През 2015 година по време на мигрантската вълна, 10-милионна Швеция приема 163 000 - най-вече от Сирия и Афганистан, най-вече по отношение на броя на популацията от европейските страни. В Юснашбери са разпределени 1200 - множеството непридружени младежи и момчета.
Лиф Даниелсон, предприемач: Не можем да приемем повече хора, в сравнение с имаме потребност като работна ръка. И да одобряваме тук хора, които не желаят да работят или нарушители, не е вярно. Иначе мисля, че могат да идват, стига да имаме потребност от тях.
На предишните избори в Юснашбери партията " Шведски демократи " получава 25 на 100 от гласовете. Сега се чака да завоюва още повече.

Шведските управляващи вкараха редица ограничавания за търсещите леговище в страната. Тази година прогнозата е за 23 000 претенденти за леговище - минимум за последните пет години. Но миграцията дружно със обществената система и престъпността са преобладаващите акцията тематики.

Лидерът на " Шведски демократи " Джими Окесон желае страната да спре да приема бежанци и да предложи тласъци на част от към този момент признатите, с цел да изоставен. Яростен критик на Европейския съюз, той е за организирането на референдум за участието на страната. Останалите шведски партии не желаят съдействие с групировката на Окесон поради неонацистките ѝ корени.

Премиерът Стефан Льовен представяше партията си пред гласоподавателите като поръчител на фамозната шведска обществена система. Но социалдемократите, които преобладават шведската политика повече от век, евентуално ще претърпят проваляне на изборите.

Формирането на държавно управление ще е дълга и комплицирана игра, а салдото на силите ще дефинират в неделя гласоподавателите в Юснашбери и в цяла Швеция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР