След два дни на провалени редовни парламентарни заседания заради липсата

...
След два дни на провалени редовни парламентарни заседания заради липсата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Народното събрание събра кворум и обсъжда предложението за Северна Македония

След два дни на провалени постоянни парламентарни съвещания поради неналичието на кворум, в Народното събрание тази заран се записаха задоволително депутати и съвещанието стартира.

Първа точка на дневния ред на народните представители е предлагането за Северна Македония.

На процедура Народното събрание може да даде мандат на Министерски съвет да утвърди препоръчаната от френското председателство за преговорна рамка и да вдигне ветото на РСМ.

Условията за поддръжка в предлагането на Демократична България:
Ефективно осъществяване на контракта за добросъседствоГарантиране на правата на българите в рсм посредством тяхното регистриране наедно с другите нации в КонституциятаНищо в процеса на присъединение не може да бъде тълкувано като самопризнание на съществуването на македонски езикЕвропейски гаранциии за осъществяване на изискванията на България
На вчерашното съвещание на комисията по външна политика " Възраждане " и " ИТН " гласоподаваха " срещу " проекторешението, а от Българска социалистическа партия се въздържаха.

Премиерът в оставка Кирил Петков разяснява късно нощес в Брюксел, че не чака през днешния ден Народното събрание да одобри дефинитивно решение по френското предложение.

Депутатите взеха решение дебатите по проблема със Северна Македония да се превадат директно по БНТ1 и БНР. Може да ги гледате онлайн и тук:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР