След два дни без ток електрозахранването на град Херсон в

...
След два дни без ток електрозахранването на град Херсон в
Коментари Харесай

Електроподаването в Херсон е възстановено

След два дни без ток електрозахранването на град Херсон в Южна Украйна, окупиран от съветската войска, е възобновено. Това съобщи през днешния ден Кирил Стремоусов, представител на окупационните управляващи, съобщи Франс прес.

Херсон, който е в ръцете на съветските сили от началото на офанзивата им през февруари, остана без вода и електричество в неделя след два удара, за които Москва и Киев се упрекват взаимно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези удари повредиха и Каховската Водноелектрическа централа, окупирана от съветски войски, която зарежда анексирания от Русия през 2014 година Крим; украинските сили напредват в района към този момент от седмици.

" Електричество има макар саботажните дейности и атентатите ", увери в Телеграм Стремоусов без повече детайлности.

Междувременно съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) съобщи през днешния ден, че е арестувала деветима членове на " разузнавателно-саботажна група " от украинските сили.

Службата упрекна в официално съобщение тези украинци, че са възнамерявали атентати против високопоставени чиновници от окупационната администрация в Херсон.

От тях са, съгласно ФСС, конфискувани експлозиви, гранати, боеприпаси и кола бомба. Образувано е следствие за " акт на интернационален тероризъм ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР