След два часа спор и час почивка по време на

...
След два часа спор и час почивка по време на
Коментари Харесай

След спорове и компромати НС вдигна вноската на Лукойл

След два часа спор и час отмора по време на дебата върху заглавието на Закона за компенсиране на разноските на потребителите на моторни горива на второ четене депутатите минаха напред. Заглавието се сменя и вместо " моторни горива " - на " превоз ". По предложение на Движение за права и свободи бе решено да се гласоподава и да се спре дебатът. Рамадан Аталай уточни, че партията желала дерогацията, с цел да може облагите от активността на " Лукойл " да останат в България. Допуснахме парите да отидат в " Литаско ", сподели той. Печалбата от " Лукойл " да се даде на уязвимите фамилии, желае партията на Ахмед Доган.

Цочно Ганев изрази мнение, че ПП прокарват ползи и не схваща отпора им да не се вземат свръхпечалбите на " Лукойл ". Цончо Ганев директно замеси името на депутата от Политическа партия Настимир Ананиев, който " работил с съветски жители ". Странна симбиоза сред Движение за права и свободи и Демократична България, видя още депутатът от " Възраждане ".

Венко Сабрутев се обърна към ГЕРБ/СДС, че дават на залата да гласоподава закон, който пази ползите на " Лукойл ", като им подсигурява стотици милиони левове свръхпечалба. Той изиска да се поддържа законопроекта, само че в случай че бъде променена формулата, която оставя половината от свръхпечалбата на " Лукойл ". ПП ще създадат предложение да се събира 100% от свръхпечалбата, разликата сред двата сорта.

Депутатите одобриха да се промени месечната вноска на лицата, произвеждащи нефтопрудкти, изнесени от Русия, като се вдигне от 0.5 ст. на 0.7 ст. на литър. " За " гласоподаваха 154 народни представители, " въздържали " се бяха 9.

Депутатите одобриха още да има отстъпка за гориво на литър, само че единствено за уязвимите групи с уточнението, че формулата ще се пресметна от Министерство на стопанската система, а Министерство на обществената политика ще дефинира критерии кои да са подкрепените фамилии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР