След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство

...
След дни наред протести в Цалапица, провокирани от жестокото убийство
Коментари Харесай

Жители на Цалапица на протест в София, искат справедливост след убийството на Димитър

След дни наред митинги в Цалапица, предизвикани от жестокото ликвидиране на 24-годишния Димитър Малинов, довечера хората от селото се събираха да изразят недоволството си в София. Исканията им остават същите - транспарантно следствие и обективни санкции за отговорните.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно - на 27 юли, полицията откри тялото му. На 31 юли за укривателство бяха задържани двама братя близнаци, а упрекнатият за причинител на убийството избяга в Германия и към момента се търси.



Всестранно, цялостно и обективно следствие. Това желаят протестиращите, които от Цалапица дойдоха в София и се събраха пред Съдебната палата. Те упорстват всички виновни за гибелта на 24-годишния Димитър и за укриването на неговото тяло да си понесат отговорността за това.



Протестиращите не стопират да настояват, че поради бездействието на институциите се е стигнало до бягството отвън страната на обвинявания за убийството и неизясненото присъединяване в закононарушението на двамата братя близнаци.

Вътрешният министър Калин Стоянов през вчерашния ден увери, че се работи интензивно по събирането на нови доказателства, в това число и по издирването на обвинявания за закононарушението. По негови думи всички чиновници, които са бездействали или не са работили както би трябвало по случая ще понесат своята отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР