След дни на политическо напрежение между президентът Румен Радев и

...
След дни на политическо напрежение между президентът Румен Радев и
Коментари Харесай

KСНС пак заседава за сигурността и проблемите в армията


След дни на политическо напрежение сред президентът Румен Радев и държавното управление, в сряда те се събраха на следващото съвещание на Консултативния съвет по националната сигурност, което ще разиска рисковете за националната сигурност и проблемите на въоръжените сили.

В съвещанието се включиха министър председателят Бойко Борисов, шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който единствено преди няколко часа за следващ път подлага на критика президента, министри и шефове на служби, представители на парламентарните партии.

Преди ден Радев съобщи, че чака на съвещанието на КСНС да бъдат разисквани ограниченията, предприемани от България по отношение на настоящите закани за националната сигурност.

По думите му груповата система за сигурност и груповата защита не би трябвало да неглижират построяването на наш личен защитителен потенциал.

Състоянието на отбранителната ни система бе тематика и на първото, свикано от Радев след встъпването му на поста, съвещание на КСНС преди близо година. Тогава бе решено модернизацията на армията да се форсира, само че това по този начин и не стана.

Сега държавното управление се готви за следващ път да започва на ново плановете за пазаруването на нов вид изтребители, кораби и бронирани машини.

През януари тази година тематиката още веднъж влезе в КСНС и тогава бе решено да бъде готова нова стратегия за развиване на отбранителните качества на въоръжените ни сили до 2030 година

*Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР