След днешното изказване на премиера Николай Денков по време на

...
След днешното изказване на премиера Николай Денков по време на
Коментари Харесай

Соня Момчилова остро: Акад. Денков демонстрира груба намеса в работата на независимия регулатор

След днешното изявление на премиера Николай Денков по време на излъчен онлайн на страницата на Министерски съвет във Facebook диалог с медии и жители, в който той твърди, че „ Има доста сериозна дезинформация, Съвет за електронни медии явно не си прави работата ”, потърсихме за коментар ръководителя на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова.


Ето какво сподели особено за уеб страницата на Съюз на българските журналисти Соня Момчилова:
Медии, които популяризират постистини, ми приписаха цитата " лъжата също има право на живот ", който категорично упоменах чий е и в допълнение на който споделих, че единственият метод да се победи лъжата и дезинформацията е единствено по-голямата доза истина. Цитатът за правото на живот на лъжата принадлежи на уважаваният от мен, а мисля и от цялата журналистическа гилдия Бойко Василев.

Напоследък взех решение да приказвам най-вече с цитати и то от безспорни престижи, тъй като думите ми стават мотив за спекулации и шантаж. Оказва се, че безпардонността в остракизма е взела такива размери, че всевъзможни тълкования и инвенции са възможни, във всевъзможни формати, даже в жанрово неокачествимото изявление, на което станахме очевидци през днешния ден.
Днес министър председателят Денков още веднъж преповтори една неистина. Няма да разреша метаморфозата й в истина да се случи.

Познатите професори тези дни в един глас хулят Съвет за електронни медии, един ме назова кикимора, което не знам към кой тъкмо тип изказ и език да причисля, само че сигурно не е образец за благовъзпитание и бон звук, различен един съобщи искания към " монопола за промиване на мозъци ".

Доживях и  учен Денков (за чиято, в миналото благонадеждна известност имам принос, като началник на пресцентъра на Министерски съвет по времето на премиера Янев) да показва груба интервенция и неоснователни оценки за работата на самостоятелния, дублирам самостоятелният регулатор.

Понеже през днешния ден пленарните диспути минават под знака на думата " фамилиарност ", осъзнавам какъв брой огромен е стремежът връзките сред политиците и медиите да не бъдат нарушавани от неловко държание и изобличаващи интимността въпроси.

Съдейки по резултатите от последните изследвания за медийната кондиция и доверието в медиите, разрешавам си да изразя безпокойствие по отношение на независимостта и ненамесата в работата им.
Дваж по-сериозно съображение имам да предупредя, че натискът върху работата на Съвет за електронни медии няма да докара до нищо потребно във връзка с доверието, плурализма и обективността.

 

Нашият мониторинг се организира по одобрен и общопризнат от водещи европейски регулатори логаритъм.
Твърдението, че в медиите се тиражира непроверена информация и не се съблюдават базови стандарти е клюка!
Че не се упражняват наказания и не се следи за дезинформация и език на омразата също е клевета.


Опитите да бъда уличена в толериране на прокремълска агитация и непросветеност е маккартизъм в отвратителна и токсична форма. Опитите да бъде окаляно моето име и работата ми, в действителност е опит да се показва твърда ръка за справяне с всеки, който се пробва да търси баланс, нормалност и клатушкане в рискови крайности.


Да, лъжата тържествува и тя неумело и неуместно, /за щастие/ се прикрива под смокиновия лист на благородни и светли планове, само че обстоятелствата и статистиката сочат недвусмислено и непреклонно само, че няма късмет за полуистината, постистината и фейка, както в публицистиката, по този начин и в политиката.


И не посягайте на Съвет за електронни медии! Докато аз съм ръководител на българския медиен регулатор, няма да си затворя очите за нито един опит да се остракира и опетни името на нито един неуместен на властимащите публицист.
Долу ръцете от медиите, историята не прости нито флиртовете, нито блудствените дейности с правото на хората да получават качествена информация.
 

Инфо: https://sbj-bg.eu/

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР