След днешните сблъсъци с полицията пред новата сграда на парламента,

...
След днешните сблъсъци с полицията пред новата сграда на парламента,
Коментари Харесай

56-и ден протест: Жени прегръщаха полицаи, майки подредиха пред тях инвалидни колички

След днешните конфликти с полицията пред новата постройка на Народното събрание, които не доведоха до оставката на държавното управление, и довечера - 56-та поред, протестиращи се събраха край Министерски съвет, продължавайки своето " Велико национално вастание ".

Известно напрежение имаше към 18 часа, когато три полицейски кордона се подредиха пред постройката на някогашния Партиен дом. Организаторите на митингите от Отровното трио приканиха дами и деца да се подредят пред служителите на реда. Демонстрантите започнаха да освиркват чиновниците на реда и да хвърлят яйца по зданието. Започнаха викания към служителите на реда " Свалете каските ".

Към 18:30 ч, след апелите на протестиращите, униформените смъкнаха щитовете си, а жителите ги приветстваха. На първа линия останаха чиновници с жилетки с надпис " Антиконфликт ".

Тогава протестиращите дами започнаха да прегръщат чиновниците на реда. Един от стачкуващите завърза като шал националния трикольор на врата на един от тях. След това и други служители на реда взеха като подарък от стачкуващите националните флагове и си ги вързаха за униформите.

Минути преди 19 ч. пък майки от " Системата ни убива " подредиха пред полицейския кордон на бул. " Дондуков " инвалидните колички на техните деца, вързани с вериги.

 Снимка: Българска национална телевизия

Вижте още фотоси >>

Очаквайте детайлности...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР