След Джаред Лето и носителят на "Оскар" Леонардо ди Каприо

...
След Джаред Лето и носителят на "Оскар" Леонардо ди Каприо
Коментари Харесай

И Лео ди Каприо скочи в защита на Пирин

След Джаред Лето и носителят на "Оскар " Леонардо ди Каприо обществено отбрани Пирин от разгръщане на ски зоната. Фондацията на Ди Каприо, която интензивно се бори с климатичните промени, е призовала в туитър профила си да се поддържа подписката на международната природозащитна организация WWF.
Също като Лето, един от най-любимите артисти на всички времена, приканва да се изпрати писмо до премиера Бойко Борисов за избавяне на вековните гори в Пирин. Писмото се генерира автоматизирано от уеб страницата на WWF.
Офанзивата на природозащитниците идва дни преди приключването на крайния период за публичното разискване на проекта за ръководство на Национален парк "Пирин ". В него е залегнала опция за разширение на ски зоната, стимулирана от настояването за втора кабинка в курорта Банско, за която публично към момента няма деклариран капиталов интерес. В добавка държавното управление възнамерява смяна в концесионния контракт на "Юлен " АД, с която съгласно еколозите на сдружението се дават 10 пъти повече повърхност за застрояване.
Тази тематика скара държавното управление. Премиерът Бойко Борисов на два пъти отсрочва смяната в концесионния контракт, а вицепремиерът Валери Симеонов стартира да обикаля тв студиата и да споделя по негов адрес, че не желае да го вижда. Симеонов обаче се закани и двете точки да минат на последното съвещание на държавното управление за годината, планувано на 28 декември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР