След дисциплинарно производство, проведено в края на април т.г., със

...
След дисциплинарно производство, проведено в края на април т.г., със
Коментари Харесай

Уволниха полицая, хванат пиян по време на дежурство

След дисциплинарно произвеждане, извършено в края на април т.г., със заповед на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора Лазар Христов е наложено дисциплинарно наказване „ уволняване “ и е прекъснато служебното правно отношение на чиновник от Районното ръководство в Казанлък, управлявал длъжностен автомобил след приложимост на алкохол. Това оповестяват от пресцентъра на Дирекцията.

През май т.г. Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт по отношение на 51-годишен служител на реда, предаден на съд за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол по време на работа. Деянието е осъществено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил “Шкода Рапид ” с централизация на алкохол в кръвта 1.56 на хиляда, открита с техническо средство. Престъплението е квалифицирано по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което полицейският чиновник е упрекнат, е отнемане от независимост от една до три години и санкция от двеста до хиляда лв..

Случаят още един път потвърждава подхванатото безкомпромисното отношение на управлението на Министерство на вътрешните работи към чиновници, направили дисциплинарни нарушавания, показват още от ОДМВР - Стара Загора.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР