След дисплея експертите на DxOMark тестваха основната камера на най-новия

...
След дисплея експертите на DxOMark тестваха основната камера на най-новия
Коментари Харесай

DxOMark за камерата на Galaxy S24 Ultra: все още не е на нивото на iPhone 15, но е много близо

След екрана специалистите на DxOMark тестваха главната камера на най-новия флагман на Samsung. Според резултатите от поредицата проби в разнообразни сюжети и условия на снимане устройството демонстрира впечатляващи резултати. Но въпреки всичко не съумява да пробие в топ 10 на консолидираната ранглиста и да изпревари настоящия модел iPhone.

Камерата на Galaxy S24 Ultra включва 200-мегапикселов главен модул, 12-мегапикселов ултраширокоъгълен модул и два телеобектива с 10MP и 50MP датчици. Списъкът с функционалности на устройството включва запис на видео в резолюции 8K (24, 30 фрагмента в секунда), 4K (30, 60, 120 фрагмента в секунда) и 1080p (30, 60, 240, 690 фрагмента в секунда), както и поддръжката на HDR10+.

По време на тестванията специалистите дефинираха мощните и слабите страни на камерата на смарт телефона. Те сложиха следните детайли в първия лист:

Високо и удобно равнище на бляскавост при всевъзможни условия на снимане на фотоси и запис на видео в HDR режим Точна целева експонация даже при слаба осветеност на снимките Неутрален баланс на бялото и тъкмо възпроизвеждане на цветовете при множеството тестови сюжети за фотоси, видео и мащабиране Добра подробност при ярка светлина Добре следен звук при ярка светлина в фотосите и видеоклиповете Ефективна стабилизация при запис на видео

Списъкът с дефекти също е относително дълъг. В него бяха маркирани:

видим дигитален звук в сенките и ъглите на фрагмента в фотосите
Шум при слаба осветеност Малка дълбочина на рязкост, заради което фоновите обекти в груповите фотоси не са фокусирани Забележимо закъснение сред натискането на пандиза и снимането в някои сценарии Нестабилна експозиция и баланс на бялото в някои фотоси и видеоклипове Бавна реакция на фокуса при запис на видео Липса на фини елементи при снимане при слаба осветеност

Според резултатите от всички проби Samsung Galaxy S24 Ultra получи 144 точки и зае 18-о място в систематизираната ранглиста на телефоните с камера DxOMark, като отстъпи с една позиция на базовия iPhone 15. Смартфонът се класира на шестнадесето място в своята ценова категория.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР