След десетилетия, човек, който не може да смята, няма да

...
След десетилетия, човек, който не може да смята, няма да
Коментари Харесай

Томислав Дончев Е Категоричен: Трябва Да Се Прилагат И Методите На Моркова И На Тоягата!

След десетилетия, човек, който не може да счита, няма да може да се осъществя на пазара на труда. Трябва да се ползват и методите на " моркова " и на " тоягата ". Щом законодателството има норма, разумно е да има и глоба за неизпълнението й. Редно е да има ограничение на права за хората, които нямат най-малко главно обучение. Образованието би трябвало да е приоритет, от това зависи по какъв начин ще наподобява България след 10-15 години ", посочи той.

По думите му е нужна смяна в Конституцията, като по-късно страната би трябвало да поставя двойни старания - за служители на реда и психолози.

" Полагат се старания върнатите в учебно заведение деца да продължат да се образоват. В всеобщия случай огромният проблем са фамилиите, които не ги поддържат. За тях това не е полезност. Щом законодателството има норма, напълно разумно е да има глоба за неизпълнението. Аз не съм уверен, че единствено и само санкциите биха решили въпроса ", сподели още Дончев.

Според вицепремиера е редно да има ограничение на права, които нямат най-малко главно обучение. Той се аргументира, че образованието е гратис. Изтъкна, че държавното управление поставя доста старания в областта на образованието, само че е и належащо учебното заведение да приготвя децата за всекидневието, защото в този момент това не е застъпено в нужната степен.

" Една огромна част от популацията, в това число и младежите, са институционално необразовани. Те не знаят коя институция какви отговорности има. Как може да си добър, сериозен жител, да натискаш институциите, в случай че нямаш базисна гражданска просветеност? ", попита риторично Дончев.

Вицепремиерът сподели още, че чака оферти от министрите в кабинета за съкращения в администрацията.

" Ако сътрудниците не са задоволително амбициозни, резервирам правото да гоним по-амбициозни цели. 130 000 души сега работят в държавната администрация ", посочи той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР