След десетилетие на разработка, мод прави цялата история на Half-Life

...
След десетилетие на разработка, мод прави цялата история на Half-Life
Коментари Харесай

Half-Life 2: VR Mod – Episode Two е тук и носи много подобрения

След десетилетие на разработка, мод прави цялата история на Half-Life 2 налична за игра във VR, в това число двата епизода на разширението. Въпреки че механически към момента е в бета версия, модът получава чести актуализации и доста похвали. Разработчиците отделят огромно внимание на комфортните функционалности, с цел да могат да се приспособят към другите стилове на VR геймплей.

Високо оцененият VR мод на Half-Life 2 поддържа Епизод 2 от през вчерашния ден, което прави цялата история допустима във VR. При прибавянето на двата епизода тази пролет модърите вкараха разнообразни ремонти на неточности и други усъвършенствания.

За тези, които към момента не са го тествали, модът дава опция за VR геймплей. Въпреки че е мод на остаряла игра, която не е VR, той включва доста функционалности, които играчите свързват с направените за VR заглавия.

Геймърите могат да боравят с две оръжия, да презареждат ръчно благодарение на контролите за придвижване, като протягат ръка над раменете си, и доста други неща. Модификацията също по този начин поддържа бронежилетки bHaptics, които обезпечават противоположна връзка за силата на напън върху торса на играчите.

Тези, които имат проблеми с комфорта на VR или избират да играят в седнало състояние, също разполагат с варианти, като да вземем за пример бързо презареждане и придвижване, основано на телепортация, което е в развой на създаване. Последният пач включва различни контроли и алтернатива без VR за секциите със шофиране (които са значими за втори епизод). Предишните актуализации прибавиха опционална камера за шофиране от трето лице с голям брой варианти за комфорт. Всички тези варианти са налични в съветника за първична конфигурация.

Модът поддържа всички VR очила, които SteamVR разпознава, в това число тези на Valve, на HTC, Meta Quest и други. Разработчиците предлагат на потребителите да разполагат с 10 GB свободно пространство за предпазване, 16 GB RAM, GeForce GTX 1080 или Radeon RX 5700 и процесор Intel или Ryzen 3000 от 8-мо потомство. Играта е безвъзмездна за всички, които имат „ Епизод 2 “.

Въпреки че актуалната обществена бета версия резервира истинската графика на Half-Life 2 от 2004 година, модърите имат намерение да я подобрят, откакто приключат работата по функционалностите за комфорт. Те не възнамеряват да я създадат да наподобява като модерна игра, само че желаят да подобрят текстурите, осветлението и конфликтите, с цел да се държат по-добре във VR.

Тези, които желаят да играят цялата сага Half-Life във VR (включително основаната за VR игра Half-Life: Alyx на Valve), могат да тестват и един от многочислените VR модове, налични за истинското заглавие от 1998 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР