След десет години антропоморфните роботи ще могат да влязат в

...
След десет години антропоморфните роботи ще могат да влязат в
Коментари Харесай

Хуманоидните роботи ще влязат масово в домовете до десет години

След 10 години антропоморфните роботи ще могат да влязат в хиляди домове, с цел да станат човешки помощници, не би трябвало да се страхувате от роботите, защото те са наши сътрудници, сподели Ли Боянг, основен изпълнителен шеф на EXrobots пред РИА Новости.

Компанията взе участие в откритата през вчерашния ден в Пекин Осма Световна конференция по роботика.

EXrobots се занимава главно с производството на антропоморфни роботи, които съгласно Ли Боянг, заради мощната си човешка аналогия, както и способността да показват страсти и да приказват, са доста подобаващи за услугите и развлекателната промишленост.
 Китайска компания стартира всеобщо произвеждане на човекоподобни роботи
Китайска компания стартира всеобщо произвеждане на човекоподобни роботи

В идващите 5-10 години те могат да станат част от всекидневието на хората

Повечето от роботите, които разработчиците показаха на щанда, в действителност не могат да бъдат разграничени незабавно от хората. Робот професор, робот калиграф в обичайни китайски облекла, робот актьор, зад който има група красиви роботи във футуристични облекла - всички те са с човешки растеж, имат мимики, движат ръце и глава и приказват.

Освен това изложбата показва роботи, които могат да имитират изражението на лицето на човек, който " поддържа връзка " с тях. За да извършите това, просто би трябвало да изтеглите особено приложение на вашия смарт телефон. Според Ли Боянг този робот има 140 движещи се елементи от лицето, тъй че може доста тъкмо да повтаря човешките изражения на лицето.

Компанията възнамерява да отвори своя музей на науката и технологиите, в който ще бъдат изложени всички нейни роботи, " тъй че всеки да може да види по какъв начин наподобява светът на бъдещето ".

Въпреки че, несъмнено, до момента опциите на хуманоидните роботи към момента са много лимитирани. Например, те не могат да вървят.

" Засега не работим върху краката на роботите, това е доста сложна част от позиция на технологията. Преди роботите да стартират да употребяват краката си, към момента е доста надалеч ", сподели още Ли Боянг.
 Роботите идват и ще основават още работни места, вместо да заменят работната мощ
Роботите идват и ще основават още работни места, вместо да заменят работната мощ

Секторите, които най-вероятно ще одобряват първи роботиката, са електрониката, енергийните технологии и комуналните услуги

Но даже и без крайници, означи той, има много задания, които хуманоидните роботи могат да извършват. " Те могат да вземем за пример да работят на рецепция в хотели, да изнасят лекции, да вършат компания на възрастни хора и така нататък ", добавя Ли Боянг.

" Мисля, че в границите на три до пет години ще има доста разнообразни места, където ще се употребяват нашите роботи... Мисля, че след 10 години роботите ще могат да влязат в хиляди домове, да ръководят нашия бизнес, да станат наши сътрудници. изцяло допустимо, сподели той.

В същото време Ли Боянг акцентира, че роботите не могат да съставляват никаква заплаха за хората.

" Мисля, че има огромна разлика сред източните и западните култури. В източната просвета, в страни като Китай, Япония, Южна Корея, роботите са основани, с цел да станат човешки сътрудници. Така че сътворяваме роботи, които да ни служат, да ни бъдат компания, " той сподели.

Осмата международна конференция по роботика обичайно е хазаин на конгрес с присъединяване на китайски и задгранични специалисти от промишлеността, галерия на достижения в роботиката и надпревари по роботи. За първи път от началото на пандемията тази година конференцията и ревюто се организират в пълностоен офлайн формат с задгранични участници. Събитието ще продължи до 22 август, като по информация на уредниците възнамеряват да го посетят близо 812 000 души, осведоми организация Прайм.

Основната част на конференцията е галерия за роботика с повърхност от към 45 000 квадратни метра. В няколко павилиона бяха ситуирани щандове на повече от 140 китайски и задгранични компании, които донесоха към 600 експоната в Пекин, 50 от които бяха показани за първи път пред необятната аудитория.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР