След демонстрацията на бизнеса в сряда срещу COVID мерките, днес

...
След демонстрацията на бизнеса в сряда срещу COVID мерките, днес
Коментари Харесай

Не сме политическа дъвка: И строители на протест пред Народното събрание

След демонстрацията на бизнеса в сряда против Коронавирус ограниченията, през днешния ден служащи от пътностроителни компании също се събират на митинг пред Народното събрание край паметника на цар Освободител. Недоволството им е поради неизплатени заплати. Хората носят плакати: " Без път - няма посока! ", " Не сме политическа дъвка ", " Искаме си парите, няма да се откажем! ".
Още по тематиката
Протестиращите са облечени в светлоотразителни жилетки.

Всички фотоси

Членът на Управителния съвет на Браншовата камара " Пътища " Георги Кючуков съобщи пред публицисти, че неизплатените от страната средства към пътностроителните компании за осъществена работа през тази година са към 800 милиона лв.. Работници оповестиха, че сред три и пет месеца не са получавали заплати. Кючуков сподели, че в митинга се чака да се включат най-малко 3000 души - служащи от пътностроителните компании.

От шест месеца страната е абдикирала от пътностроителния отрасъл, няма никакви заплащания и изясненост дали такива ще има въобще, сподели Кючуков. Фирмите са обезпокоени и от това, че няма изясненост дали ще се разпореждат нови строителни работи.

Кючуков сподели още, че има даже неизплатени заплащания от предходната зима за почистването на пътища. Той уточни, че има подписани контракти за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата, само че районното министерство ги дефинира като противозаконни. Дали ще бъдат почистени тази зима пътищата, ще зависи от заплащанията по тези контракти, добави Кючуков.

 Снимка: "Булфото "

" Два месеца не сме получавали заплати ", споделиха служащите на жълтите павета пред Народното събрание. И подчертаха, че пред постройката с надписа " Съединението прави силата " не ги води политиката, а работата и неполучените пари. Ако не бъдат чути, хората се заканват, че на идващия митинг ще дойдат с тежките машини пред Народното събрание.

 Снимка: "Булфото "

От Браншовата камара " Пътища " желаят разплащане на насъбраните отговорности към изпълнителите от пътния отрасъл от страна на страната, възобновяване на настоящите възлагания, за поддържане на пътищата в възможно експлоатационно положение, както и написан проект - стратегия за развиване на републиканската пътна мрежа.

 Снимка: "Булфото "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР