След дебати, продължили един час, общинските съветници в Бургас гласуваха

...
След дебати, продължили един час, общинските съветници в Бургас гласуваха
Коментари Харесай

Бургас изпраща 30 хил. лева в помощ на Турция и Сирия

След диспути, траяли един час, общинските съветници в Бургас гласоподаваха финансова помощ за потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 358
Средствата в размер на 30 хиляди лв. ще бъдат преведени по сметките на Българския Червен кръст, а от там - разпределени за двете страни. Сред предложенията, които не бяха признати, бе управници да гласоподават общо 60 хиляди лв. за двете страни и сумата да бъде не 30 хиляди лв., а 29 000 лв., защото консултант, изяви предпочитание да направи персонално подаяние от хиляда лв..

Този спор трябваше да бъде не повече от две-три минути. През 1999 година при земетресението в Турция снимах там като публицист. Там видях стотици разрушени човешки ориси. Моля ви най-малко един път да покажем, че сме единни. Всички друго е вятър. Човешкото в нас не би трябвало да бъде изгубено. Тази полемика не отива на Общински съвет – Бургас, сподели общинският консултант Веселин Пренеров.

„ Призовем през днешния ден да оставим политиката отвън залата. В последна сметка сме се събрали да помогнем на хората, които пострадаха “, сподели от своя страна неговият сътрудник Иван Иванов.

„ Станахме за смях, гласувайте и да се свършва с тези диспути “, заключи съветникът Бенчо Бенчев. 

Заместник-кметът по финансовите въпроси в локалната администрация Красимир Стойчев заключи: „ Взехме положително решение – получателите на помощта към този момент ни пратиха фотоси на нашия камион с надпис изпод „ Благодаря! “. Тази заран научихме, че това, което се желае от Турция, е да се спрат храните и облеклата, защото има задоволително. Трябват печки, завивки, палатки и генератори. В нашите пунктове към този момент сме подали тази информация. Наличните облекла в бургаските пунктове ще насочим към Сирия. “

Припомняме, че още в края на предходната седмица камиони с филантропични помощи бяха изпратени от община Бургас към Турция. От началото на тази седмица, в акцията, обединила хиляди хора в Бургаско, се включват и няколко неправителствени организации. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР