След дългогодишно чакане и празни обещания жители на град Стрелча

...
След дългогодишно чакане и празни обещания жители на град Стрелча
Коментари Харесай

Абсурден казус: Защо жители на Стрелча събират пари за ремонт на квартална улица?

След дългогодишно очакване и празни обещания поданици на град Стрелча са решили да платят от джоба си за ремонта на уличния тръбопровод и асфалтова настилка в своя квартал. Те обаче слагат изискване: Общината да им опрости локалните налози и да употребяват питейната вода гратис няколко години.

Снимка: bTV

На улица " Полковник Тимирязев " в Стрелча тече мътна и ръждива вода. Причината – старите стоманени тръби. Утайката поврежда бойлери и перални:

" Тази наслойка се наслагва, последователно и стартират вероятно да изгарят вътре нагревателите. Водосъдържателят също е в окаяно положение. Излиза мътилка “, споделя Николай Джоргов, гр. Стрелча.

Близо 30 години улицата е и без асфалтова настилка. На хората им е омръзнало от празни обещания и упорстват за съответни дейности:

Снимка: bTV

" Да се смени водопроводът. И да се направи улицата! ", предлага Филип Минков, гр. Стрелча.

" От 28 години чакаме да се постави асфалт. И никой не идва да каже за какво е по този начин “, разяснява Николай Джоргов, гр. Стрелча.

30 фамилии от квартала са изпратили подписка до общината с гледище сами да платят полагането на нов тръбопровод и асфалт. Условието е – общината да им опрости налозите за няколко години:

Снимка: bTV

" За да се предприеме нещо, сме подготвени сами да финансираме част от струващото за улицата. За да може по някакъв метод да тръгне да се извършва този план. Ние желаеме за сметка на налозите – да ни облекчат да не плащаме налозите. " “, споделя Николай Джоргов, гр. Стрелча.

От общината дават обещание до края на седмицата да им отговорят документално:

" Преди 3 години, в случай че се не неистина, написаха писма и го подадохме цялата махала в общината. Само го заведоха и никой не ни обърна внимание “, споделя Николай.

" Отчетено е, че два пъти е направена улицата – всичко е асфалтирано, всичко сменени водопроводи ", съобщи Галя Кремарска, гр. Стрелча.

Снимка: bTV

" Не мога да приказвам за неща, които, първо, не съм участвала... И второ, нямам никаква информация. Хорските приказки, знаете, могат да стигнат доста надалеч. Мога да ви уверя, че тази улица " Полковник Тимирязев ", както и осем други улици, са в план, който община Стрелча е спечелила. Процедурите са минали по този план и следва към този момент пускане на плана “, изясни Гергана Кацарова, община Стрелча.

Проектът обаче е единствено за асфалтиране на улицата, без промяна на водопровода:

" За да се подмени единствено на тази улица, няма да има резултат. Трябва да се подмени на целия квартал. Обаче без план, няма по какъв начин да стане! ", сподели Марин Маринов, шеф на ВиК-Стрелча.

Снимка: bTV

За възможното опрощаване на налозите би трябвало да реши общинския съвет, само че шефът на ВиК е безапелационен:

" Не можем да допуснем това нещо – да подпишем някакви контракти с клиентите, където да не заплащат години или пък 2 години вода. Няма такива закони! ", съобщи Маринов.

Ако не бъдат чути, хората от улица " Полковник Тимирязев " са подготвени за митинг.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР