След дългогодишна сага, квартален референдум и неколкократни дискусии между граждани

...
След дългогодишна сага, квартален референдум и неколкократни дискусии между граждани
Коментари Харесай

След дългогодишна сага: Поисканата от пловдивчани детска ясла в “Съдийски“ става факт

След дългогодишна сага, квартален референдум и неколкократни полемики сред жители и властта – започват построяването на детската ясла в кв. „ Съдийски “. Институцията, която ще се намира на ул. „ Стоян Михайловски “ 13, ще се осъществя след гледище на жителите. През 2019 година същите въстанаха против желанието на Община Пловдив да построи в имота обществен дом и преходни жилища.
Прочетете още
Местни обаче настояха за детско заведение, защото по техните думи такава обществена инфраструктура е доста належаща. Освен това подчертаха, че се тревожат от наличието на малолетни деца от ромски генезис в квартала. След бурната реакция на кварталната общественост, решението за създаване на предпазени къщи за изоставени деца бързо бе преосмислено.

Стигана се и до конфликт на идеяте на кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и зам.-кметът по обществени активност Георги Титюков. Първият предложи детска площадка и паркова зона, а с разширение на потенциала ЦДГ „ Радост “ да посрещне децата от квартала. Титюков обаче излезе с предложение на „ Стоян Михайловски “ да бъде разположена мечтаната ясла с млечна кухня.

Търсенето на консенсус докара до  решението за пускане на социална поръчка за планиране на нова ясла с 4 групи и прилежаща млечна кухня за 65 хил лева  През 2021 година обаче бе публично оповестено, че на ул. „ Стоян Михайловски “ 13 ще бъде построена детска ясла за три групи с деца и млечна кухня. Ще има многофункционална зала за спорт и занимания, ще разполага с огромен озеленен двор с площадки за игра. Последва и социална поръчка за строителството за 2,9 млн. лв., като поръчката бе предоставена на  компанията " Инфинит Енерджи " ЕООД.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР