След дълго боледуване на 55 години ни напусна бившият кмет

...
След дълго боледуване на 55 години ни напусна бившият кмет
Коментари Харесай

Почина знаковият кмет Иван Иванов - борецът за развитието на Странджа

След дълго боледуване на 55 години ни напусна някогашният кмет на Малко Търново Иван Иванов, оповестява "Флагман ".

Той е умрял точно на националния възпоменателен събор в м. Петрова равнища в събота. В неделя е заровен край странджанското село Заберново, където са се събрали близки, родственици, другари и политици за последно довиждане.

Иван Иванов е роден на 23 май 1964 година в Малко Търново. През 1999 година е определен за първи мандат като кмет на община Малко Търново от Българска социалистическа партия. Управлява сполучливо общината 12 години – до 2011 година След това самичък взема решение да не се впусне още веднъж в борбата за кметския кабинет и взе участие единствено в листата за локалния парламент, като е определен за общински консултант.

Той е една от знаковите фигури в актуалната история на Малко Търново. Ще бъде запомнен с битката за развиването на Странджа.

Именно Иванов настояваше за редактиране на Закона за предпазените територии, който постанова ограничавания за вложенията в Природен парк "Странджа ", което обрече общината на икономическа крах.

Иванов настояваше за държавен ангажимент, който да подсигурява добра инфраструктурата и изцяло социално-икономическо развиване на района. Изключителен е и приносът му за развиването на културата и популяризирането на историческото завещание.

Настоящият кмет на Малко Търново Илиян Янчев, който бе заместител на Иванов, сподели пред Флагман.бг, че общината е изгубила заслужен човек, който е дал доста за града. Илиян Янчев дружно със чиновници на Общината са участвали на погребението на някогашния градоначалник през вчерашния ден в с. Заберново.
 Иван Иванов (вторият от ляво надясно) управляваше 12 години
„ С голямо огорчение и болежка изпратихме господин Иванов във безконечния му път. Той бе три мандата кмет – което значи, че хората са му имали доверие и той е потвърдил своята преданост.

Винаги излъчваше почит, доста прецизно изпълняваше дилемите, които си поставяше за общината. След третия си мандат бе определен за общински консултант.

За страдание след това се разболя и не може да се пребори.

Аз точно от него добих първия си опит и знания. В малкотърновска община е мъчно да си кмет заради доста аргументи, а той се оправи толкоз дълго време. За тези 12 години оказа помощ на доста хора, реши доста проблеми, мъчно правеше взаимни отстъпки за каквото и да било “
, сподели Илиян Янчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР