След дълги съдебни битки с фирми и банки, протестиращи срещу

...
След дълги съдебни битки с фирми и банки, протестиращи срещу
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ започват разпределянето на 570 милиона лева между кредиторите й

След дълги правосъдни борби с компании и банки, протестиращи против първата сметка за систематизиране, направена от синдиците на Корпоративна комерсиална банка Ангел Донов и Кристи Маринова, най-сетне те ще стартират да заплащат на кредиторите на банкрутиралата кредитна институция. Става дума за 570 милиона лв., от които всеки заемодател с признато взимане ще може да получи своя дял. Плащането стартира от 9 май 2019-а посредством клоновата мрежа на " УниКредит Булбанк " АД, като таксите и комисионите за осъществяваните интервенции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са според цената за таксите и комисионите на " УниКредит Булбанк " АД.

Синдиците на КТБ прецизират, че всеки заемодател на КТБ АД (н) може да ревизира каква е разпределената му за погашение сума в Търговския указател по партидата на КТБ АД (н), ЕИК 831184677, в раздел " Обявени актове неплатежоспособност ". Подробно изложение на стъпките за постигане до оповестената в Търговския указател частична сметка за систематизиране и метода на приемане на разпределените сред вложителите на КТБ АД (н) средства, включени в частичната сметка за систематизиране, може да бъде открита на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел " Въпроси и отговор.

Що се отнася до претенциите, които няколко банки и компании имат към въпросната сметка за систематизиране, по тях към момента няма правосъдно решение. Това отсрочване на делото по въпросните искания спъваше дълго време заплащането на парите. След като неотдавна Народното събрание гласоподава ремонти в Закона за банковата неплатежоспособност синдиците получиха право да заплащат на кредиторите на КТБ от утвърдената сметка за разпределенение без да чакат привършване на делото. Донов и Маринова обаче са длъжни до приключването на въпросния правосъден спор да заделят средства, които да покриват претенциите на лицата протестиращи сметката. С такива средства синдиците на КТБ разполагат, тъй като преди време при разискването на измененията в Закона за банковата неплатежоспособност парламентарната комисия по бюджет и финанси Донов и маринова обявиха, че по сметката на КТБ са насъбрани 830 млн. лв.. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР