След дълги години очакване и нетърпение настъпи денят, в който

...
След дълги години очакване и нетърпение настъпи денят, в който
Коментари Харесай

Паметник на корупцията бе официално открит в София*

След дълги години очакване и неспокойствие настъпи денят, в който бе открит монумент на корупцията в България – най-корумпираната страна в Европейски Съюз, с нула наказани за корупция лица.
Кандидатът за представител на България в Европейския парламент и представляващ Коалиция „ Движение ЗАЕДНО “ Димитър Митев и симпатизанти избраха площада пред централата на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ), която се намира до ул. „ Граф Игнатиев “ за разкриване на паметника. Този избор не бе инцидентен.
КТБ бе банка, в която в интервала 2007-2014г. бяха подадени големи държавни средства – там бяха сметките на редица министерства, общини, държавни компании и други И при „ Тройната коалиция “ доминирана от Българска социалистическа партия и при държавните управления на ГЕРБ тендецията за складиране на пари на страната в тази банка нарастваше. В следствие се разбра, че политици от управленията на съвсем всички парламентарни сили са имали необясними като размер депозити в банката, получавали са те, техни родственици или свързани лица необезпечени заеми в големи размери, някои са имали безлимитни кредитни карти – и всичко това платено най-вече с подадените там държавни средства.
В последна сметка няколко месеца откакто получи премия за банка на годината, КТБ бе оповестена в неплатежоспособност и то след акция на прокуратурата в офисите на компанията притежател на банката във връзка със сигнал за квалифицирано ликвидиране на Делян Пеевски. Нелепият и необикновен сюжет на прокуратурата подпомагана от централната банка –БНБ докара до крахът на банката. С огромно, отвън всевъзможни периоди забавяне Фондът за гарантиране на влоговете заплати обезпечените от страната до 100 000 евро депозити, което струваше на българската страна към 4 милиарда лева Отделно всички физически и юридически лица с депозити над тази сума изгубиха парите си. В следствие от 2014г. и до ден сегашен банката (вече под контрола на държавата) продължи да бъде ограбвана от близки до водещите политически сили лица.

Всъщност централата на КТБ е била издигната като централа на Българската комерсиална банка през 20те години на предишния век. Видния български политик, държавник, даже воин от войната и финансист Атанас Буров е бил шеф в тази банка. По подигравка на ориста 100 години по-късно недостойни и крадливи политици и свързани с тях лица от прокуратурата посредством КТБ реализираха нечуван по мащабите си обир.
При откриването на паметника на коруцията Димитър Митев – представляващ „ Движение ЗАЕДНО “ приказва и за ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “. Тази софийска улица е дълга към 1,5 км, само че се ремонтира над 1 година. Дори в страните от Африка за този интервал се строят десетки километри пътища. Ремонтът бе съпъстван от голям брой кавги обвързван с избора на компания реализатор, цената на ремонта и меко казано странните архитектурни и дизайнерски решения. С ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “ се удостовери, че в България държавните средства за строителни действия се отдават официално на конкурсно начало, само че в действителност в основата стои корупция, връзка с властта, а не цена и качество на осъществяваните строително-монтажни действия.
Именно заради гореизложеното деятелите на „ Движение ЗАЕДНО “ взеха решение на открият паметника на корупцията на това място – пред КТБ и до ул. „ Граф Игнатиев “ като знак на грабежа, безнаказаността и наглостта и партиите управлявали ни през целия преход.
Специалната роля на настоящия основен прокурор в незаконния банкрут на КТБ демонстрира още един път какъв брой значима е фигурата на основния прокурор, нейната самостоятелност, достойство и храброст, като Димитър Митев добави, че консултациите на президента Румен Радев по отношение на избора на основен прокурор са доста верни и навременни.
Паметникът бе открит с обичайното прерязване на лента, която в действителност бе тоалетна хартия, а паметника съставлява натуралистична комбинация от тиква набодена на пръчка от парцал. Всички съвпадения сред тиквата и псеводими на лица от престъпния контингент от 90те години не са инцидентни.
Помнете, мислите и гласувайте по съвест на 26ти май. Движение „ Заедно “ събра в листата си пет български професора, специалисти и млади и предлага стратегия за ускорено икономическо развиване на страната. Подкрепете ни с номер 21 в бюлетината – Движение „ ЗАЕДНО “ – дано всички се обединим към най-значимия приоритет за България, а точно – приходите, пенсиите и стандарта на живот!
 *Платена обява в границите на предизборната акция за вота за Европейски парламент
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР