След дълга тримесечна пауза, отново е време да гледаме най-бързите

...
След дълга тримесечна пауза, отново е време да гледаме най-бързите
Коментари Харесай

НА ЖИВО с GONG.BG: Стартът във Ф1 е даден, Фетел води

След дълга тримесечна пауза, още веднъж е време да гледаме най-бързите водачи в света да се борят за популярност. Сезонът във Формула 1 започва с конкуренцията за Голямата премия на Австралия в Мелбърн.

Този старт можете да наблюдавате непосредствено в ефира на DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на нашата платформа PLAY DIEMA XTRA . Най-интересното за вас ще следим и на GONG.BG в текстови формат.

Полпозишънът за следващ път е за международния първенец Люис Хамилтън, който завоюва за рекорден седми път квалификацията в Австралия. Веднага зад него в стартовата решетка са двете Ферарита на Кими Райконен и Себастиан Фетел.

------------------------

1 - Старт на надпреварата! Люис Хамилтън потегли превъзходно и още на старта отби внезапната офанзива на Кими Райконен и го блокира по страховит метод, с цел да устиска полпозишъна си. Челната тройка се резервира, като Кевин Магнусен се подреди зад тях, измествайки Макс Верстапен.

5 - Хамилтън продължава да води колоната, а по-завързано е в борбата на по-задните места от нея, защото британецът с лекост поддържа задатъка си пред Кими Райконен.

6 - Първи изнемощял през новия сезон и това е дебютантът Сергей Сироткин от Уилямс. Обиколка по-късно Маркус Ериксон също отпадна, моторът на болида му угасна.

10 - Макс Верстапен се завъртя и изгуби цели четири позиции. Той вървеше четвърти, само че поради този случай се смъкна чак до осмото място. В челото продължава да няма промени.

13 - Хамилтън продължава да поддържа задатъка си на върха, води удобно с 2.621 секунди пред Райконен. Фетел е трети на още две секунди и половина обратно.

21 - Хамилтън мина през бокса, откакто обиколка по-рано това беше направил и Кими Райконен. В последна сметка британецът се забави единствено 21.8 секунди в пита и излезе пред финландеца. Лидер е Себастиан Фетел, който обаче занапред ще влезе в бокса.

23 - Докато чакаме влизането в бокса на Фетел, най-интересна е борбата за четвъртото място. Кевин Магнусен беше на преференциална позиция, само че механиците го провалиха при слагането на гумите и той отпадна. Така четвърти се държи Ромен Грожан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР