След дълга и продължителна борба с редица здравословни проблеми, тази

...
След дълга и продължителна борба с редица здравословни проблеми, тази
Коментари Харесай

Почина лекарят, който дори и тежко болен лекуваше пациенти от няколко села

След дълга и продължителна битка с редица здравословни проблеми, тази заран умря дългогодишният фамилен доктор на няколко села в Ардинското корито доктор Алекси Деянов.

Той умрял в отделението по хирургия в МБАЛ „ Смолян “, където постъпил за следващ път за лекуване. „ През последните месеци положението му беше много тежко, имаше проблеми с гангрена на един от крайниците и се наложи ампутация. За страдание тази заран умря “, разяснява началникът на отделението по Хирургия доктор Георги Благоев.

Пациенти и сътрудници събират пари за животоспасяваща трансплантация на доктор

Преди това, доктор Деянов се бори много дълго и с бърчено заболяване, като се наложи и трансплантация. Само преди седмици, жителите на родопското село Арда още веднъж стартираха благотворителна акция в помощ на медика, който имаше потребност от финансова поддръжка, с цел да се грижи за здравословното си положение.

Родопско село събира пари за лекуването на фамилния си доктор

Д-р Деянов дълги години бе фамилен доктор на селата Арда, Горна Арда и Могилица. „ За страдание научихме за неприятната новина, хората са потресени “, разяснява кметът на Арда Недко Юруков. Д-р Деянов ще бъде заровен в родното си село Смилян.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР