След дълга борба с вълните и мъртво течение младият спасител

...
След дълга борба с вълните и мъртво течение младият спасител
Коментари Харесай

Спасител с 20 дни стаж спаси давещо се момиче в Поморие

След дълга битка с вълните и мъртво течение младият избавител Християн Филипов (19 г.) от Монтана е съумял да извади от морето давещо се момиче на плажа в Поморие.

Наскоро Филипов бил дежурен на централния пост на плажа, когато забелязал давещото се момиче при вълнолома. По думите му водата я завличала във вътрешността в морето и тя към този момент била глътнала вода. Без съмнение той се хвърлил в морето и след към 15 минути битка с вълните и течението съумял да я издърпа жива до камъните, където негови сътрудници спасители му помогнали да я качат на носилка, с цел да бъде откарана в болница в Бургас, където е нормализирана. Борбата за спасяването на момичето била следена от десетки туристи на плажа, които бурно ръкопляскали след сполучливия завършек на случая. В момента потърпевшата е добре и към този момент е изписана от болничното заведение.

Християн Филипов е избавител от към 20 дни. През месец май тази година той е приключил междинното си обучение във Финансово-стопанската гимназия „ Васил Левски " в Монтана, а от есента ще бъде студент по педагогика на физическото образование в Националната спортна академия в София, написа Българска телеграфна агенция. От дете Християн тренира футбол в детско-юношеската школа на футболен клуб „ Монтана ", а в последните години тренира и карате в локален клуб, като има доста извоювани медали в този спорт. Той споделя, че е благополучен, че е съумял да избави човешки живот с риск за своя живот.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР