След дълъг дебат народните представители отхвърлиха предложението за прекратяване на

...
След дълъг дебат народните представители отхвърлиха предложението за прекратяване на
Коментари Харесай

Депутатите потвърдиха: Американските военни ще продължат да използат българските бази

След дълъг спор народните представители отхвърлиха предлагането за преустановяване на Споразумението със Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата, импортиран от " Възраждане ".
Проекторешението беше подкрепено единствено от депутатите на партията, до момента в който другите парламентарни групи гласоподаваха " срещу " и " въздържал се ".
Цончо Ганев от " Възраждане " бе безапелационен, че на територията на страната не би трябвало да има непознати военни бази. " Това, което сега се внушава, че тези бази са под българско управлението и са български не е истина по най-простата причина - дано някой да се опита да влезе там. Базите са разграничени на две и летищата са разграничени на две - има българска част, в която отива военната ни комисия, има и американска част, в която не влиза никой, единственият който вероятно може да влезе би трябвало да е сан на военачалник и да желае авансово позволение от този, който седи на чело в американската част ", сподели той и посочи, че никой не знае какво се случва в базите.
" Ще бъде еднакво на национално изменничество в случай че ние вземем решение да прекратим тъкмо в този основен миг това Споразумение, тъй като всички специалисти, които се изрекоха в комисия по външна изложиха поредност от причини за изгодите за въоръжените сили на България от тези съглашения ", уточни Екатерина Захариева от ГЕРБ и прочете част от текста в съглашението: " Договорените уреди и обекти са обществена държавна благосъстоятелност на България. Те се употребяват при цялостно ценене на суверенитета и законите на Р България. Законодателството, което се ползва на тях е на Р България. Ръководителите са български военни ", уточни тя.
Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия сподели, че толкоз нелепости са се чули в дебата, че той не може да си показа по какъв начин по такава сериозна тематика може да се приказва по този метод и разкритикува " Възраждане ".
" Поставяте една доста значима тематика, само че за жалост, както доста постоянно вършиме, че значимите тематики по този начин ги представяте и защитавате, че най-после ги обезсмисляте. Не разбрах като приказваме за достолепие, един от главните причини беше, че не ни заплащат. Е като ни заплащат ще имаме ли достолепие? ", попита той и прикани да бъдат съществени по тази тематика.
" Държите се като " Атака " от Али експрес ", означи Вигенин. Той сподели, че единствено за тази година българо-американските уреди са възнамерявали и ще осъществят взаимни 24 учения, в които вземат участие американски и български военни в страната и 15, които ще се проведат в чужбина.
В рамките на полемиката левицата изиска в Народното събрание да пристигна и новия боен министър, само че предлагането им не срещна поддръжка в пленарната зала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР