След четиричасово заседание: Управляващата коалиция изглади различията Четири часа продължи

...
След четиричасово заседание: Управляващата коалиция изглади различията Четири часа продължи
Коментари Харесай

След 4-часово заседание: Управляващата коалиция изглади различията

След четиричасово съвещание: Управляващата коалиция изглади разликите Четири часа продължи съдружният съвет в Министерския съвет. До него се стигна поради напрежение в партиите в " Обединените патриоти " .
 
След съвещанието слязоха представители на четирите партии, като се изключи премиера Бойко Борисов. Думата взе вицепремиерът Красимир Каракачанов , който изясни, че обединението е единна и продължава напред в името на държавността .
 
Следващият понеделник ще бъдат разисквани оставките в кабинета, като щели да бъдат обсъждани една по една трите оставки и ще се преценя по какъв начин да се работи, стана ясно след срещите.

 Министерски съвет съдружен съвет БГНЕС
След него водачът на " Атака " Волен Сидеров се извини, че обществото се занимава с реплики сред тях . По думите му е трябвало да се реши дали ръководството да продължи или да се върви към избори. " Кое е по-важното - да останем в ръководството или да хвърлим страна в безпорядък? И взехме решение, че второто е по-вредно ", разяснява Сидеров, само че добави, че се надява да бъде взета поуката. Лидерът предизвести, че решенията не би трябвало да бъдат взимани през медиите.-->
 
От името на ГЕРБ отношение взе Цветан Цветанов , който увери, че съдружното съглашение се извършва и все още . При идната такава процедура с подаване на оставка, в случай че има такава, ще бъде съветвана с сътрудниците, разяснява той. И той заявява, че най-важното било стабилността на страната.

 Цветанов БГНЕС
На днешния ексклузивен съдружен съвет трябваше да бъдат разисквани оставките на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на районното развиване Николай Нанков и на превоза Ивайло Московски, както и възможните техни заместници. До това се стигна, откакто от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация се оплакаха, че промяната на министрите не е била разисквана авансово с тях, което опонира на съдружното съглашение сред ГЕРБ и " Обединените патриоти ". Единствено Сидеров разгласи, че е удовлетворен от решението на премиера за оставките.

На срещата трябваше да се потърси решение на напрежението и в редиците на " Обединените патриоти ". По-рано Волен Сидеров изиска оставката на Симеонов . До това се стигна, откакто вицепремиерът разгласи, че желае промени в управлението на парламентарната им група, чийто водач сега е Сидеров.

 
И една любопитна детайлност - вицепремиерът Красимир Каракачанов пристигна на съвета със синя каска . Той изясни, че това е знак на потребност от обединяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР