След четиричасовата среща на премиера с превозвачите, има ясна воля

...
След четиричасовата среща на премиера с превозвачите, има ясна воля
Коментари Харесай

Превозвачите след срещата в МС: Топката е в ръцете на премиера Кирил Петков

След четиричасовата среща на премиера с превозвачите, има ясна воля за разговор. Това съобщи Николай Рашков - член на експертната група по командироване на водачите към Европейска комисия.

" Трябва ясно да заявя, че митинг на следващия ден ще има, заради простата причина, че съответни решения нямаше. Доверието на сектора и разговорът с отрасловото министерство е тотално разкъсан, тъй че топката сега е при господин Кирил Петков, който персонално пое ангажимент това да бъде изчистено. Имаме набелязани съответни точки с ясни периоди ", разяснява Рашков.

Регионалният министър Гроздан Караджов е изявил предпочитание за експертна среща с превозвачите, с цел да се дискутира резултатът от въвеждането на тол системата.

" Ще дискутираме директна експертиза от нашия отрасъл по какъв начин тол системата въздейства непосредствено на стоките от нужда. наясно сме, че има държавен бюджет е еди, имаме градивни и градивни оферти, които няма да са в негов ущърб, само че и няма да разрешат всеобщ банкрут на транспортни предприятия "

Намаляването на акциза на горивата минава само през оторизация на Европейска комисия и Европейския съвет и министър председателят персонално е поел ангажимент да се даде начало на тази процедура, изясни още Рашков.

" Оттам нататък задължението е това а се случи в най-бързи периоди. Предложението, което дискутирахме на масата е за понижаване на цената на биодобавката, което не може а бъе признато от сектора. Апелираме за още един диалог сред господин Петков и отрасловите министри и ново предложение в границите на седмицата. Биодобавката не въздейства на бюджета и настояваме тя да бъде отстранена, с цел да успокоим равнището на инфлацията ", добави той.

Протест ще има, още веднъж удостовери Николай Рашков, тъй като няма реализирани решения.

" Аз и сътрудниците ми ще прекараме няколко безсънни нощи, тъй като сме длъжни пред обществото да вземем верните ограничения за усмиряване на инфлацията. Протест ще има в границите на всички законови условия, той няма да затрудни жителите на София и всички огромни градове. Г-н Петков и министрите на днешната среща бяха поканени и одобриха да участват на нашия митинг ", приключи Николай Рашков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР