След четири загубени финала Лионел Меси се надява да стигне

...
След четири загубени финала Лионел Меси се надява да стигне
Коментари Харесай

Меси и Бразилия срещу разочарованието: какво ще предложи Копа Америка

След четири изгубени финала Лионел Меси се надява да стигне до първи огромен триумф с Аржентина. Нападателят и съотборниците му в националния тим се впускат в Копа Америка с вярата да трансформират историята. При това в Бразилия.

Вълнуващата конкуренция, която ще дефинира първенеца на Южна Америка, стартира тази нощ с мача сред домакина Бразилия и Боливия. " Селесао " също потегля с голямо предпочитание, само че и с тежкия спомен от краха на международното през 2014 година

Копа Америка - най-старият континентален футболен шампионат в света - притегля интерес и с разнообразието си, като в шампионата ще вземат участие Катар и Япония. Освен това след международното в Русия предишното лято в този момент на напред във времето излизат нови лица измежду футболистите и селекционерите.

Отново на бразилска земя

Преди пет години Меси и съотборниците му играха на финала на международното в Бразилия. Тогава обаче изгубиха против Германия след продължения.

В Копа Америка аржентинците два пъти подред играха финали, само че и в двата случая изгубиха от Чили след дузпи. Разочарованието и напрежението сложиха на карта присъединяване на Меси в националния тим.

 Групите за шампионата
© Reuters

Групите за шампионата

Наскоро селекционерът Лионел Скалони разгласи, че ще употребява звездата на " Барселона ". " Той дава максимума от себе си във всеки мач на Аржентина и постоянно желае да се представяме добре ", съобщи той преди седмици.

Меси се завърна в националния тим през март в приятелския мач с Венецуела (1:3). Петкратният притежател на " Златната топка " не беше играл от международното състезание в Русия.

Ключово присъединяване се чака да има съотборникът му Серхио Агуеро. Голмайсторът на " Манчестър сити " е третият най-резултатен състезател в историята на националния тим, само че има едвам 14 мача за Аржентина на огромни шампионати от дебюта си на международното през 2010 година След отдръпването на Гонсало Игуаин обаче Агуеро ще има значима роля в следващия опит небесносините да завоюват мечтаната купа.

" По-развълнуван съм да спечелим поради Лео, в сравнение с за себе си, тъй като той играе от толкоз време и изтърпя доста ", сподели Агуеро пред " Фокс спортс ".

" Когато и да приказвам с Лео, той постоянно споделя: " Моли се един ден да ни се случи. " Това е, което той желае и което всички желаеме. Поставям се на негово място и желая да се оправим по най-хубавия метод. "

Напрежение върху домакина

Желанието на бразилците да завоюват не е по-малко. " Селесао " понесе тежък удар след травмата на звездата Неймар, който няма да може да играе.

 Меси и Бразилия против разочарованието: какво ще предложи Копа Америка
© Reuters

Освен това бразилците имат тежко задължение от преди пет години. Тогава тимът загуби с 1:7 против Германия в полуфинала на международното пред своя аудитория.

Бразилците могат да се надяват да продължат традицията да печелят Копа Америка, когато са домакини. Те ще преследват общо деветата си купа.

Съставът на " селесао " всекидневно разполага с доста изявени футболисти от водещите шампионати. Очакванията са да се види смяна в метода на тима по отношение на международното в Русия. Селекционерът Тите призна, че при загубата от Белгия в четвъртфинала на мондиала отборът му е играл прекомерно намерено.

В Копа Америка интерес обичайно провокират първенецът от последните два шампионата Чили, както и Уругвай и непредвиденият азиатски отличник Катар.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР